L’actuació de la CNMC posa en risc l’ocupació en el sector del taxi

77_25_taxi_noticiasSMC-UGT i Uniatramc  han sol·licitat formalment a la Direcció general de Transports per Carretera una reunió a fi de que aclareixi la posició adoptada pel citat Ministeri enfront del requeriment, previ a la via judicial, que la Comissió Nacional dels Mercats i la Competencia ha formulat a Foment sobre l’anul·lació de diversos preceptes del Reial decret 1057/2015 de 20 de novembre, pel qual es va modificar el reglament d’ordenació de transports terrestres en matèria d’arrendament de vehicles amb conductor.

Ambdues organitzacions volem transmetre la nostra preocupació per la situació d’indefensió en la qual podria quedar el taxi després d’aquest procés encaminat a trencar l’actual equilibri en el sector després de la liberalització i desregularització del sistema de transport urbà en vehicles de turisme, posant en greu risc de viabilitat el futur de més de 70.000 empreses de taxis i prop de 130.000 llocs de treball (autònoms i assalariats).

El taxi és un element fonamental de la xarxa del sistema del transport públic urbà i peça clau per al propi desenvolupament del teixit empresarial i economia social del nostre país. Uniatramc té com a objectiu defensar els interessos i futur dels treballadors del sector del taxi, per tant no entenem com un organisme com la CNMC sembla actuar contra l’actual legislació, perjudicant tant a usuaris com als prestataris públics del servei del taxi. Per això, tant SMC-UGT com Uniatramc adoptaran quantes mesures considerem necessàries per evitar la destrucció del sector.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*