barceloviatgesDes de dimarts passat, 10 de setembre, l’empresa està remetent escrits informant de l’inici del període de consultes de l’Expedient de Regulació d’Ocupació Temporal a les empreses Viatges Barceló S.L., Barceló Divisió Central S.L., Travelsens S.L., Viatges Interopa S.A. i Barceló Experience S.L., pertanyents al grup Barceló. Segons el que es disposa en el Reial decret 1483/2013 i les modificacions del Reial decret -llei 11/2013, la notificació és el tràmit legal previ a la constitució de la mesa negociadora, que es crearà 15 dies després d’aquesta comunicació oficial. Una vegada constituïda la mesa negociadora, a partir del dia 26 de setembre, l’empresa haurà de lliurar tota la informació econòmica i tècnica que justifiqui les causes de l’expedient i tots els detalls del mateix. El nombre de treballadors i treballadores afectats, a l’espera que l’empresa aporti tota la informació, és de 1.072.
Encara que en la notificació l’empresa no ha informat del percentatge de reducció de jornada, la xifra podria estar a l’entorn del 20-25%. En qualsevol cas, en la constitució de la mesa, l’empresa haurà d’aportar dades exactes.

Després de les modificacions legislatives del 3 d’agost, la comissió negociadora ha de ser com a màxim de 13 membres, que representaran els centres de treball afectats. En els centres en els quals existeixi representació seran els comitès d’empresa o delegats de personal els que ostentin la representació a la mesa, mentre que en aquells  centres de treball sense representació, els treballadors i les treballadores tenen el dret de cedir la seva representació per a la negociació del expedient.

Els companys del sector de Serveis Turístics de UGT assessoraran durant tot el procés als òrgans de representació dels treballadors, prestant el seu suport i experiència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*