Acord amb Vodafone després d’haver acceptat l’empresa les peticions sindicals

vodafone-ono-despidosLa Unió General de Treballadors i el sindicat STC –majoritaris a Vodafone i Ono– han decidit signar, en el dia d’avui, l’última i definitiva oferta presentada per l’empresa el passat dia 28, després d’una complexa i delicada negociació en la qual, finalment, s’han acceptat, en gran part, les peticions inicials dels representants dels treballadors.
El nombre d’afectats, la voluntarietat i les prejubilacions han estat els nostres pilars de negociació. No obstant això, també hem buscat la implementació per a la resta de la plantilla d’unes mesures que aconsegueixin garantir l’homogeneïtzació de les seves condicions com a garantia davant una possible aplicació unilateral, per part de l’empresa, dels mecanismes establerts per llei davant una absorció en un futur proper. Per això, no hem renunciat a garanties sobre jornada, increments salarials o plans de pensions.
Després d’analitzar la proposta i haver-la sotmès al judici dels nostres afiliats, afiliades, treballadors i treballadores,  UGT ha pres la decisió de signar aquest injust expedient de regulació d’ocupació després de l’acceptació –per part de l’empresa– de les demandes plantejades per la majoria de la mesa negociadora, gràcies a les quals s’ha aconseguit disminuir el nombre d’afectats, incrementar el nombre de dies per a la indemnització, obrir un procés de voluntarietat i prejubilacions, així com assentar les bases del proper conveni i una pujada salarial per a l’any 2016 del 2%.
La Unió General de Treballadors entén que, després de la signatura d’aquest acord, s’han mitigat els efectes que hagués generat sobre la plantilla la implantació d’un expedient de regulació d’ocupació unilateral sobre la base del que marca l’actual marc legislatiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*