Declarat NUL l’acomiadament d’un delegat d’UGT a l’empresa BAUHAUS

El passat dia 23 de Febrer de 2017, el jutjat social nº 2 de València, ha declarat NUL amb lesió del seu dret fonamental a la llibertat sindical del company del centre de Bauhaus de Paterna (València) i a la readmissió amb abonament dels salaris deixats de percebre des del seu acomiadament.

Els fets van tenir lloc durant el procés d’eleccions sindicals que es van realitzar a l’empresa el 2 de Juny de 2016, on el company va ser, a més, electe per UGT com la llista més votada.

L’empresa va acomiadar al company el 8 d’Abril de 2016, quatre dies després que la UGT registrés el preavís i la candidatura d’aquesta central sindical, en tenir sospites que anaven a existir represàlies en aquest procés.

La sentència també dóna com a fets provats que candidats i candidates presentats/ades sota la denominació de Grup de Treballadors amb el beneplàcit de l’empresa, han estat ascendits a la mateixa.

També aporta com a fets provats que la direcció de l’empresa cridava a cada treballador i treballadora per dirigir el vot cap a la candidatura afin a la mateixa.

En definitiva, es demostra una altra vegada, les males pràctiques antisindicals que aquesta empresa realitza, com ja va passar a Mallorca. Un cop més, la justícia posa a cadascú al seu lloc. La UGT seguirà defensant als/les treballadors/es tot i les estratagemes d’algunes empreses.

Disposeu de més informació al PDF: Declarat nul l’acomiadament d’un delegat d’UGT a l’empresa BAUHAUS i la setencia: Sentència acomiadament nul.

Comments are closed.