El comitè de vaga d’ Iberia Barcelona convoca 4 noves jornada de vaga

La secció sindical de la UGT de Catalunya rebutja que la direcció d’Iberia faci servir el legítim dret de vaga de la plantilla per trencar unilateralment la negociació del conveni col·lectiu.

El Comitè d’Empresa d’Iberia va decidir ahir majoritàriament reiniciar el procés de convocatòries de vaga amb la convocatòria de noves aturades durant el mes de setembre, traslladant al comitè de vaga la decisió de les dates més idònies per fer aquestes aturades i donant a la direcció el temps suficient per reconduir la situació. Amb aquest objectiu, el comitè de vaga d’Iberia Barcelona convoca noves aturades a l’Aeroport del Prat per als dies 21, 22, 23 i 24 de setembre, temps suficient perquè l’empresa iniciï les negociacions oportunes que permetin arribar a acords que recondueixin la situació.

Els treballadors i les treballadores d’Iberia Barcelona mantenen les peticions per a l’Aeroport del Prat: la transformació de 400 contractes eventuals a fixos parcials, la transformació dels actuals contractes fixos parcials a contractes de treball a temps complet i la reorganització de torns de treball per evitar línies de fins a 8 o 9 dies de treball continu; així com la demanda de més dies festius perquè la plantilla pugui conciliar la vida personal i familiar.

D’altra banda, des de la secció sindical de la UGT, majoritària al comitè d’empresa d’Iberia Barcelona, rebutgem l’actitud de la direcció d’Iberia, que ahir va comunicar que suspenia unilateralment la negociació col·lectiva amb el pretext dels conflictes oberts a diferents aeroports de l’Estat, entre ells el del Prat. Entenem que no és incompatible continuant negociant el conveni –que afecta 15.000 persones arreu de l’Estat, 2.500 de les quals a Barcelona- mentre els treballadors fan ús del legítim dret de vaga.

El nou posicionament de la direcció d’Iberia pot constituir un acte de mala fe que trenqui el procés de negociació. Des de la UGT de Catalunya farem una valoració de la situació actual per prendre les accions necessàries per restablir els drets dels treballadors i impedir que l’empresa faci ús d’aquesta nova acció per allargar encara més la negociació del conveni.

La plantilla de l’Aeroport de Barcelona sempre ha estat oberta al diàleg i a evitar la conflictivitat per respecte als passatgers i als clients de les aerolínies a les quals dona servei Iberia Barcelona, com es va demostrar el passat 28 d’agost quan van posar damunt de la taula una proposta viable de desconvocatòria de vaga que l’empresa es va negar a acceptar.

Comments are closed.