El Comitè d’Empresa de Gate Gourmet tem per la continuïtat dels llocs de treball a l’aeroport de Barcelona

Gate Gourmet, subministrador de càtering de la companyia Vueling, pot deixar en el limbo 74 famílies com a conseqüència de la posició de l’empresa NewRest, nou concessionari de Vueling, que és contrària a acceptar la subrogació, tal com preveu el conveni.

El comitè d’empresa es postula en defensar la subrogació, però fa evident els seus dubtes i preocupacions i demana a l’empresa que replantegi aquesta decisió, per la posició de la nova concessionària contrària a la subrogació de la plantilla de Gate Gourmet.

La no subrogació portaria a un periple judicial que deixaria els treballadors i treballadores de Gate Gourmet desemparats, amb problemes fins i tot alhora de gestionar prestacions d’atur. Parlem d’una plantilla majoritàriament integrada per dones (80%) i amb una mitjana d’edat que sobrepassa els 50 anys, per tant, un col·lectiu amb dificultats de recol·locació al mercat laboral.

Des de la UGT demanem que s’obrin vies de diàleg, perquè les posicions contràries dels proveïdors de Vueling, Gate Gourmet i NewRest, no afectin a la plantilla actual, i es busquin fórmules de minimitzar l’impacte que podria provocar sobre les 74 famílies afectades.

Si es manté el bloqueig d’ambdues empreses per arribar a un acord d’estabilitat dels llocs de treball, el Comitè d’Empresa no descarta emprendre mesures de pressió durant el període nadalenc a l’aeroport de Barcelona, que podrien perjudicar Vueling i altres companyies aèries que operen en aquest aeroport.

Comments are closed.