El comitè d’empresa de Pansfood a l’aeroport de Barcelona convoca vaga indefinida a partir del 24 de març contra la precarització de les condicions laborals i econòmiques del personal de restauració

Les empreses comencen a executar el pla d’AENA per precaritzar les condicions socials i econòmiques dels treballadors i treballadores de la restauració.

Els treballadors i treballadoresde la concessió majoritària de l’hostaleria a l’Aeroport de Barcelona ha acordat convocar vaga indefinida a partir del 24 de març.

AENA ha tret a concurs les concessions de restauració de l’Aeroport de Barcelona-El Prat, dividint l’actual concessió BCN/015/08. Els treballadors i les treballadores de l’actual concessió de PANSFOOD és un col·lectiu que  treballa a les terminals 1 i 2 de l’Aeroport des de fa més de 40 anys sense estar adscrits a cap punt de venda i roten per tots ells en ambdues terminals indistintament.

La divisió de la concessió en diverses empreses comporta una pèrdua important dels drets laborals, socials i econòmics aconseguits mitjançant acords i pactes al llarg d’aquest 40 anys amb les diferents concessions.

Les raons de la vaga són:

  • Pèrdua del conveni del sector (Conveni Interprovincial d’Hosteleria de Catalunya), ja que la nova empresa vol aplicar el seu conveni d’empresa, substancialment inferior al del sector, fet que comporta una pèrdua de condicions socials i econòmiques.
  • Eliminació i pèrdua de la representació sindical, ja que no volen respectar l’actual representació sindical.
  • Falta de garanties en el compliment dels acords d’empresa de referència.
  • Pèrdua de condicions, com el sistema de torns de treball en rotació, autobús d’empresa per als treballadors, fons social, sistema de calendari de vacances en rotació, sistema de calendari anual, temps de dinar, complement d’ajudants, cobrament de nocturnitat, gaudi del sistema de festes abonables i no recuperables, dies de vacances, percepció econòmica que s’abona per als torns que no cobreix l’autobús d’empresa, percentatge de serveis i participació en la venda sense que minvin els salaris, complement de servei, etc.
  • Que en reunió mantinguda amb l’empresa el 9 de març de 2018, la direcció ha confirmat l’aplicació del seu conveni d’empresa i que, per tant, tots els pactes que teníem com a col·lectiu queden sense efecte.

CALENDARI DE MOBILITZACIONS:

  • 24 de març de 2018: de 12 a 13 hores, CONCENTRACIÓ a la Terminal 1 de l’Aeroport de Barcelona, zona d’arribades (La Plaça)
  • 3 d’abril de 2018: d’11 a 13 hores, MANIFESTACIÓ des d’Av. Diagonal / carrer Bruc fins a la Delegació del Govern al carrer Mallorca (Barcelona)
  • 4 d’abril de 2018: de 10 a 12 hores, CONCENTRACIÓ a la seu de l’empresa PANSFOOD, S.A., al carrer Alcalde Barnils, s/n (Sant Cugat del Vallès).
  • 5 d’abril de 2018: d’11 a 13 hores, MANIFESTACIÓ des de Les Rambles (font de Canaletes) fins a la plaça de Sant Jaume (Barcelona).

Comments are closed.