El transport urbà de l’Hospitalet abandonat per Rosanbus davant del Departament de Treball

La RLT ha denunciat l’estat deplorable en que es troba la flota d’autobusos que presta servei a la ciutat de l’Hospitalet de Llobregat, on opera l’empresa Rosanbus S.L.

Aquest grup empresarial, que esta perdent totes les seves concessions per mal servei i per l’estat de manteniment deficient dels seus vehicles, ha pres una posició, des de fa temps que posa en perill als usuaris i usuàries, persones treballadores i ciutadania en general.

En aquest darrer any, van cremar 5 cotxes durant el servei per falta de manteniment. El servei diari no es cobreix degudament per la falta de material en els tallers, el dia a dia d’un conductor o conductora també passa per no saber en quin moment patirà una avaria i es deixarà aquella línia i als usuaris/es amb menys servei. En conclusió, les persones treballadores pateixen estrés degut a les seves condicions laborals de tant difícil compliment i que impedeixen dur a terme les seves funcions.

La RLT ha denunciat a la Inspecció de Treball aquesta  situació i ha s’han dut a terme dos dies de vaga per aquest mateix motiu. Tot i així, l’empresa segueix sense oferir cap solució als problemes de manteniment i l’única acció que esta duent a terme és pressionar a la plantilla perquè segueixi treballant en aquestes condicions precaritzades.

Des de la FeSMC de la UGT de Catalunya, s’exigeix a les administracions competents (en aquest cas, l’AMB i l’Ajuntament de l’Hospitalet) que adoptin les mesures necessàries per tal que els autobusos de la ciutat no causin cap desgràcia que després, es pugui imputar a qualsevol conductor o conductora de l’empresa.

L’empresa, davant una citació del Departament de Treball, ha comunicat que es nega comparèixer i asseure’s en una taula a tres bandes (formada pel propi departament, els sindicats i la mateixa empresa). En definitiva, des de la UGT de Catalunya, això s’ha percebut com una mostra més de menyspres cap a la plantilla i d’un nul interés per part de Rosanbus a solucionar la situación que viuen els treballadors i les treballadores i tampoc a invertir recursos per poder dur a terme manteniment i arreglar la flota de autobuses.

Comments are closed.