El tribunal suprem dona la raó a UGT i declara vigent el conveni col·lectiu de transport de mercaderies i logística de Barcelona

juicioAquesta sentència rebutja novament la limitació de la ultraactivitat dels convenis imposada per la reforma laboral. El Tribunal Suprem ha dictat una sentència en la qual es desestimen els recursos de cassació interposats per les patronals ACET i TRANSCALIT contra la sentència del TSJC de 12 de desembre de 2013, que declarava vigent el Conveni Col·lectiu de Transport de Mercaderies i Logística de la Província de Barcelona 2007-2010.

La sentència conclou que el conveni sectorial, que afecta més de 30.000 treballadors i treballadores, no ha perdut vigència i que per tant és contrari a dret el contingut de la comunicació que han efectuat diverses empreses -de les 350 incloses en l’àmbit d’aplicació, com DHL, TRADISA, Azkar o TDN- expressant que el conveni ha perdut vigència i eficàcia i que les relacions laborals es passaran a regir per l’Acord General de Mercaderies i l’Estatut dels Treballadors.

El conveni va vèncer el 31 de desembre del 2010. Durant dos anys i mig, les dues patronals del sector es van negar a negociar perquè esperaven que, gràcies a la reforma laboral del PP –que limita la ultraactivitat dels convenis a només un any-, el conveni perdés la vigència el 8 de juliol del 2013 i el sector quedés desregulat. Aquesta sentència, però, significa que el conveni no va decaure i  continua vigent, de manera que s’han esgotat les excuses que les patronals han esgrimit durant anys per no asseure’s a negociar i a les empreses que han deixat d’aplicar el conveni les excuses per no aplicar-ho.

Ens queda molt camí per restablir les condicions socials i econòmiques del sector que s’han perdut en aquests anys però des de la UGT de Catalunya no cessarem en les nostres reivindicacions i seguirem lluitant per un conveni sectorial fort que lluiti contra els convenis d’empresa que retallen drets i contra la competència deslleial d’aquelles empreses que contracten empreses de serveis que sotmeten a treballadores i treballadors a condicions socials i salarials de mínims.

En aquest enllaç trobareu la sentència.

 

 

Més informació:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*