ELS I LES SOCORRISTES ES CONCENTRARAN AQUEST DIVENDRES PER EXIGIR AL GOVERN DE LA GENERALITAT UN DECRET QUE REGULI LA SEGURETAT DE LES PLATGES CATALANES

La plataforma SOS Socorristes, impulsada pel sector de Socorrisme de la UGT, ha convocat per aquest divendres, 31 d’agost, a les 10 hores, una concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona per fer visible la situació que viu el col·lectiu de socorristes a les platges catalanes, que compta actualment amb 1.100 professionals. Durant la concentració tindrà lloc la lectura del manifest de la plataforma SOS Socorristes.

El sector considera que no es pot concebre que Catalunya, capdavantera en nombre d’arribades turístiques anuals, reguli el sector del socorrisme mitjançant una llei de 1972, que ha quedat completament obsoleta. Actualment, cada ajuntament a través de l’àrea que considera oportuna –Turisme, Infraestructures, Medi Ambient, Seguretat- decideix com ha de ser el seu dispositiu de seguretat, amb uns mínims insuficients, que són els que preveu la llei de 1972.

SOS Socorristes ja ha recollit més de 2.200 signatures per a promoure una Iniciativa Legislativa Popular, perquè es tramiti una llei al Parlament de Catalunya que reguli les mesures de seguretat i  salvament aquàtic a les platges.

Alhora, el Sector de Socorrisme de la UGT reivindica un conveni propi sectorial. Actualment, aquest col·lectiu no disposa de conveni sectorial i es regeix per convenis de piscines o convenis privats. El sou mitjà d’un socorrista és ara de 900 euros al mes per 40 hores de treball setmanal.

Comments are closed.