Els treballadors de Valoriza (neteja de l’aeroport del prat) recuperen els seus drets laborals gràcies a les cinc jornades de vaga del novembre

Els treballadors i les treballadores de Valoriza (Grupo Sacyr), encarregats del servei de neteja de l’Aeroport del Prat, han decidit avui en assemblea desconvocar la vaga prevista per al Nadal i després d’Any Nou. Gràcies a la mobilització de la plantilla i les cinc jornades de vaga que ja van realitzar els dies 28, 29, 30 de novembre i 1 i 2 de desembre, l’empresa ha anunciat que retirarà l’expedient de modificació col·lectiva de les condicions de treball que volia imposar unilateralment.

A més, Valoriza es compromet a reconèixer el pacte de centre vigent en l’actualitat -de manera que es restitueixen els drets laborals que tenien els 320 treballadors i treballadores que operen en ambdues terminals- i a retirar les possibles sancions als treballadors que van secundar la vaga.

Valoriza va realitzar una oferta temerària d’1,5 milions a la baixa per quedar-se amb la concessió del servei de neteja a l’aeroport del Prat. Quan es va fer evident que no podia complir amb les despeses de personals ofertades, va decidir via article 41 de modificació substancial de les condicions laborals acabar amb els drets laborals i socials assolits: afectació del quadre horari, no permetre fer vacances els mesos de juliol i agost, no pagar els festius treballats, imposició de reduccions de jornades, etc.

A més de la pròpia Valoriza, la UGT de Catalunya també vol assenyalar com a responsable a AENA, que accepta aquest tipus d’ofertes temeràries de les empreses concessionàries que comportaran retallades de drets laborals i salarials als treballadors i les treballadores.

Comments are closed.