Fasga i Fetico aconsegueixen que la patronal ANGED no hagi de pagar l’1,53 que deu als seus treballadors

313_99comercio_1El mes de setembre de l’any 2012 els treballadors i les treballadores de grans magatzems vèiem com la justícia ens retornava el que se’ns llevava, amb la sentència de l’Audiència Nacional que reconeixia el que des de la nostra organització demandàvem; el frau comès en l’increment salarial fixat per a l’any 2012.

L’increment salarial en qüestió, fixat per la Comissió Mixta del Conveni Col·lectiu anterior (això és, els signants del conveni, ANGED, Fasga i Fetico) va quedar establert en un 1,3%, una quantitat molt inferior a la que reconeixia el propi Conveni Col·lectiu, acordant aquesta quantitat, de manera conscient, realitzaven una nova rebaixa salarial. I el que és més greu, manipulant el que ells mateixos havien signat.

En aquest moment des d’UGT ja vam assenyalar i denunciar l’incompliment que s’estava duent a terme i, lluny de rectificar, els signants van continuar. Com veien molt possible que la justícia els obligués a rectificar, van preparar una estratègia que revestís de legalitat el que era un abús, així, dies abans del judici, se’ns va convocar a  la mesa negociadora amb l’excusa de constituir la mesa negociadora del nou conveni Col·lectiu.

I allà, després de la convocatòria formal que estableix la llei per poder dur a terme una modificació d’aquest calat, la ANGED i els seus aliats van signar aquesta rebaixa salarial. La justícia va reconèixer l’engany i ens va donar la raó.

Ara, dos anys després, ja en vigor un nou Conveni Col·lectiu, ens arriba de nou el desànim. El recurs, que Fasga primer i després Fetico, van interposar davant el Tribunal Suprem perquè les empreses de Grans Magatzems no haguessin de pagar el que devien a les seves plantilles, ha resolt al seu favor.

Els treballadors i les treballadores de grans magatzems mereixem una negociació col·lectiva seriosa, responsable i de qualitat, tal com gaudeixen la resta del sectors econòmics del país, i no que els nostres drets puguin veure’s espoliats en qualsevol moment a voluntat de les empreses i els seus “ajudants sindicals”, per això, la importància dels processos electorals.

Tu decideixes amb el teu vot, no ho oblidis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*