FeSMC-UGT de Catalunya reclama que s’inclogui el personal de neteja dels centres sanitaris en la compensació econòmica anunciada per la Generalitat per al personal sanitari

La crisi sanitària produïda per la pandèmia de la Covid-19 ha deixat en evidència la feblesa de les estructures socials i econòmiques del nostre país, i per contra la gran fortalesa de les persones en una situació tan complicada per a tothom.

Fa setmanes, la Generalitat va anunciar que concedirà una compensació econòmica a tot el personal sanitari que ha treballat i treballa en primera línia per fer front a la pandèmia.

FeSMC-UGT de Catalunya considera que és totalment injust que s’exclogui d’aquesta compensació el personal de neteja de l’àmbit sanitari. Treballadores i treballadors que desenvolupen una tasca fonamental per a la contenció del virus i estan exposats de la mateixa manera que la resta del personal sanitari i que han treballat sense descans per a garantir una bona desinfecció.

És per aquest motiu que el passat 25 de juny es van dur a terme concentracions a tots els hospitals de Catalunya, per reivindicar el paper important que han jugat en aquesta pandèmia les treballadores i els treballadors de la neteja, duent a terme una tasca fonamental i necessària per al bon funcionament dels centres. Per això des de la  FeSMC-UGT de Catalunya es reclama que les treballadores i els treballadors de la neteja no tornin a ser les grans oblidades d’aquesta crisi sanitària.

FeSMC-UGT de Catalunya reivindica també per a tot el personal de neteja de l’àmbit sanitari una compensació, que no sigui només de manera puntual durant els mesos de crisi sanitària, perquè fan una tasca imprescindible per al bon funcionament dels centres sanitaris.

El passat 14 de juliol, des de la UGT es va sol·licitar una reunió amb el Departament de Salut per a traslladar-los aquesta demanda i la intenció de continuar lluitant per aquest reconeixement al personal de neteja, perquè és de justícia.

FeSMC-UGT de Catalunya exigeix solucions futures que compensin l’esforç i dedicació de les treballadores i els treballadors de la neteja.

Comments are closed.