Halcón Viajes i Viajes Ecuador presenten expedients de regulació d’ocupació

La passada setmana les empreses Halcón Viajes i  Viajes Ecuador van presentar escrits informant del inici de procediment de ERO (expedient de regulació d’ocupació) per a alguns centres de treball i oficines. Els centres en els quals existeix representació dels treballadors, aquests han estat informats a través dels delegats de personal o membres de comitès d’empresa, mentre que aquells centres sense representació la notificació s’està fent arribar a cada oficina. Paral•lelament, l’empresa ja ha informat de la seva intenció de procedir a la renovació del ERTO (expedient de regulació temporal d’ocupació).

Mitjançant aquesta notificació s’inicia el procediment segons el que  disposa  el Reial decret 1483/2013 i les modificacions del Reial decret- llei 11/2013, que estableix la constitució de la mesa negociadora 15 dies després de la comunicació oficial.

Les empreses estan obligades a lliurar tota la informació econòmica i tècnica que justifiqui l’expedient en el moment en què es constitueixi la taula. Fins ara la informació que ha donat l’empresa és molt escassa, encara que de la mateixa es dedueix que l’objectiu de l’expedient és procedir al tancament d’oficines deficitàries. El nombre de treballadors i treballadores afectats, a l’espera de que l’empresa aporti tota la informació, pot estar a l’entorn dels 480 treballadors i treballadores a Halcón Viajes i 80 a Viajes Ecuador .

Després de les modificacions legislatives del 3 d’agost, la comissió negociadora ha d’estar formada per un màxim de 13 membres, que representaran els centres de treball afectats. En els centres en els quals existeixi representació seran els comitès d’empresa o delegats de personal els que ostentin la representació a la mesa, i en els centres de treball sense representació, els treballadors tenen el dret -que no obligació- de cedir la seva representació únicament a l’efecte de la negociació de l’expedient. La mesa negociadora quedarà constituïda mitjançant un sistema de representació basat en coeficients de representació.

Des dels Serveis Turístics de TCM – UGT assessorarem durant tot el procés als òrgans de representació, prestant el nostre suport i experiència durant el desenvolupament del conflicte. Des de la UGT apostem per un procés negociador basat en l’exigència  de voluntarietats, amb permuta de treballadors voluntaris amb treballadors inclosos al ERE, reducció del nombre de treballadors i treballadores afectats, protecció a col•lectius desfavorits (majors de 55 anys, maternitat, reduccions de jornada, víctimes de violència de gènere, discapacitats, persones amb elevades càrregues econòmiques, parelles que treballen en la mateixa empresa, etc.), la màxima indemnització econòmica possible que superi els mínims legals establerts, un pla de reubicació interna basat en drets d’accés a l’ocupació futura en l’empresa, excedències amb reingrés de lloc, plans d’oferta de franquícies en condicions avantatjoses i, en definitiva, un pla social compromès amb totes aquelles mesures orientades a minimitzar l’impacte negatiu del ERO.halcon_viajes_ecuador

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*