Jornada virtual ‘Erradiquem les violències masclistes a la feina’

En commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de les Violències Masclistes, la secretaria d’Igualtat de la UGT de Catalunya ha organitzat per a demà divendres, 27 de novembre, la jornada virtual ‘Erradiquem les violències masclistes a la feina’, emmarcada dins del Diàleg Social i la Negociació Col·lectiva. Aquesta jornada es farà a través de videoconferència, de les 11 a les 13 h.

La jornada va dirigida a totes les nostres delegades i delegats, per tal de donar a conèixer, una vegada més, les eines que tenim des del Consell de Relacions Laborals de Catalunya, per actuar vers les violències masclistes a la feina. Violències que es donen en l’àmbit laboral com són l’assetjament sexual i per raó de sexe, encara molt ocultes.

La vicesecretària general UGT-CEC, Cristina Antoñanzas, ens situarà en el RD 901/2020 i el RD 902/2020 de Plans d’Igualtat i d’Igualtat Retributiva, que desenvolupen el Reial Decret Llei 6/2019, d’1 de març, de mesures urgents per a la garantia de la igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i homes en el treball i l’ocupació.

La secretària d’Igualtat i Formació Professional de la UGT de Catalunya, Eva Gajardo, explicarà quines són les eines d’intervenció de l’assetjament sexual i per raó de sexe a la feina del Consell de Relacions Laborals de Catalunya

Comptarem amb la presència d’Ana Cristina Salas, magistrada del Jutjat Social de Barcelona, que ens parlarà sobre els efectes, de forma molt pràctica, de la bretxa salarial com a violència econòmica que s’exerceix sobre les dones.

També ens acompanyaran la directora general d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya, Mireia Mata, i la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Laura Martínez.

El secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros, serà l’encarregat de la cloenda.

Programa detallat de la jornada.
La jornada es podrà seguir a través d’aquest enllaç

Comments are closed.