La bretxa salarial entre homes i dones es dispara a partir dels 35 anys

bretxa-salarial-de-genereLa UGT de Catalunya i la Fundació Maria Aurèlia Capmany han presentat aquest matí en roda de premsa un informe sobre la bretxa salarial entre homes i dones al nostre país.

Segons l’informe, la desigualtat retributiva que pateixen les dones respecte als homes se situa de mitjana en un 24,8% a Catalunya. Tanmateix, la bretxa salarial és més gran als salaris més baixos (31,4%) i a les empreses petites (26,2%), i es dispara a partir dels 35 anys: del 14,7% entre els 25 i 34 anys passem al 22,6% entre els 35 i els 44 anys, i al 29,9% a partir dels 45 anys.

Els principals determinats de la bretxa salarial són la conciliació de la vida laboral i familiar (treball a temps parcial), la major presència de dones a càrrecs de menor categoria, la menor remuneració als sectors feminitzats, i els complements salarials, que afavoreixen els salaris masculins.

En aquest sentit, la UGT de Catalunya i la Fundació Maria Aurèlia Capmany estan duent a terme el projecte “Un futuro sin brecha”,  projecte que vol contribuir a la lluita contra la bretxa salarial identificant els factors de les estructures salarials que incideixen en la formació de tal bretxa.

El projecte reuneix a actors socials, entitats expertes i compromeses amb el diàleg social i compta també amb el suport de persones qualificades en l’àmbit universitari i la pràctica del dret, per treballar conjuntament en l’assoliment dels objectius del projecte.

El projecte està finançat pel Mecanisme Financer de l’Espai Econòmic Europeu o EEA Grants – que són la contribució de tres països: Noruega, Islàndia i Liechtenstein, per reduir les desigualtats econòmiques i socials i enfortir la cooperació amb els països beneficiaris.

Entre d’altres accions previstes, es realitzarà un informe sobre causes i factors de la bretxa salarial en l’àmbit de la negociació col·lectiva, un sistema d’indicadors i models d’intervenció per a la superació de tal bretxa, que seran presentats durant el IV trimestre de 2015.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*