La FeSMC-UGT de Catalunya denuncia que el Govern invisibilitza de nou les treballadores i els treballadors de la neteja

La FeSMC-UGT de Catalunya denuncia que el govern de la Generalitat ha oblidat una gran part dels treballadors i les treballadores que durant la pandèmia de la Covid-19 han estat treballant a primera línia en els centres sanitaris.

Ens referim a col·lectius amb un paper tant essencial i destacat com , per exemple, les treballadores i els treballadors de la neteja. Un col·lectiu que ha estat altament exposat al coronavirus i que ha patit els seus efectes amb una major incidència. A dia d’avui, ni la meitat del personal de neteja que treballa als centres sanitaris ha aconseguit que se’ls faci la prova. I dels que sí que l’han pogut fer, el percentatge de positius ha estat proper al 30%.

Tot i seguir reclamant millores estructurals tant pel que fa les condicions laborals com salarials d’aquests col·lectius, des de la FeSMC-UGT de Catalunya considerem que aquesta política de compensacions està obviant novament col·lectius vulnerables i massa sovint invisibilitzats que han demostrat la seva vàlua i la seva essencialitat durant aquesta crisi sanitària.

Comments are closed.