La FeSMC -UGT de Catalunya pendent de la negociació pel trasllat d’Amazon de Martorelles

Ahir, durant una reunió ordinària prevista des de feia setmanes, l’empresa va prendre la paraula sense fer cas a l’ordre del dia i va comunicar als delegats i delegades la decisió de traspassar el centre a Saragossa.
Tot seguit, es va fer entrega d’una carta on s’informava que el centre de treball tancaria i que es farà un trasllat de les persones treballadores als centres nous que tenen previst obrir aproximadament, al mes d’abril a Saragossa i Figueres.
Cap de les 1.000 persones tenia coneixement de la decisió de l’empresa, no s’esperava. De fet, el comitè d’empresa va preguntar amb anterioritat sobre certs rumors de l’activitat del centre de treball i l’empresa va respondre que la previsió era que el centre canviés d’activitat: serien receptors de devolucions de clients per revisar el material retornat i després tornar-ho a col·locar en estoc.
L’alcalde de Martorelles aquest matí, s’ha desplaçat també fins a les instal·lacions per donar suport als treballadors i treballadores.
La previsió és que totes les treballadores i treballadors siguin traslladats, però des del sindicat no es té la certesa absoluta que pugui dur-se a terme completament, ja que no tothom acceptarà les condicions de l’empresa.
Gairebé la totalitat de la plantilla es veu greument afectada per aquesta decisió: hi ha treballadores i treballadors que formen part d’un mateix nucli familiar quelcom comporta més dificultats a dur a terme un possible trasllat o bé possibles pèrdues de feina d’una mateixa llar, treballadores i treballadors que compaginen els seus estudis i que tampoc podrien desplaçar-se fins als reubicats llocs de treball i fins i tot,entre d’altres.
Durant aquest matí, es duran a terme reunions entre els delegats de la UGT a Amazon i està previst que la setmana que ve, després de la reunió entre els membres del comitè (en el que figura una majoria per part de la FeSMC-UGT de Catalunya), es faci una reunió amb l’alcalde de l’Ajuntament de Martorelles i el departamento de treball i a banda, dijous 19 amb els representants de la mesa de negociació, on l’empresa presentarà la seva documentació i la seva idea de trasllat.
Per l’experiència que es va viure el juliol, en una negociació similar al centre DCT2 d’Amazon, a la Zona Franca, on la reubicació es va fer dins la mateixa província, des del sindicat s’espera que l’empresa presenti opcions viables i justes per a les treballadores i treballadors de la planta de Martorelles.
Des de la UGT considerem que cal analitzar si el trasllat es podria arribar a emmarcar dins una negociació d’ERO, però l’empresa, el dia d’avui, ha tractat aquesta situació simplement com a un trasllat. Tot i així, el sindicat, amb majoria a la central d’Amazon a Martorelles, seguirà defenent els drets dels treballadors i treballadores que es quedin o bé, marxin.

Comments are closed.