La negociació del conveni de distribuidors de productes farmacèutics s’estanca per l’obstinació de la patronal

313_93imagesLa Patronal del Conveni General de Majoristes de Distribució de Productes Farmacèutics, ha seguit mantenint a la mesa de negociació del conveni la seva prioritat de supressió de l’antiguitat. Les organitzacions sindicals, davant aquest objectiu de la patronal, han manifestat que l’antiguitat no s’ha d’eliminar i que consideren que l’obstinació per seguir amb aquest plantejament està obstaculitzant de manera important la negociació del Conveni, ja que la part empresarial coneix perfectament la postura que mantenen els sindicats en aquest aspecte.

El punt de desacord radica en la diferent valoració que les parts negociadores realitzen de la situació econòmica del sector, mentre que la patronal considera la situació de crisi, les organitzacions sindicals consideren que les empreses han mantingut beneficis malgrat les retallades en despesa farmacèutica.

En aquest context, les parts negociadores es troben en diferents escenaris per poder seguir avançant en la negociació del Conveni, i  les organitzacions sindicals consideren que la patronal ha de reconèixer que no estem en el context d’inestabilitat económica dels darrers anys, on es va optar per la congelació salarial per mantenir els llocs de treball.

La posició de la representació sindical és la d’establir un marc de reflexió fins a finals de setembre, amb els representants i treballadors del sector, per analitzar la situació de la negociació, i els passos seguir en defensa dels drets col·lectius de tots els treballadors i treballadores

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*