La plataforma SOS Socorristes impulsa una Iniciativa Legislativa Popular per promoure una llei que reguli les mesures de seguretat i salvament aquàtic a les platges

El Sector de Socorrisme de la UGT impulsa la plataforma SOS Socorristes que agrupa el col·lectiu de socorristes de Catalunya amb l’objectiu de recollir signatures per a promoure una Iniciativa Legislativa Popular, perquè es tramiti una llei al Parlament de Catalunya que reguli les mesures de seguretat i  salvament aquàtic a les platges.

El Sector de Socorrisme de la UGT denuncia que la normativa actual està referenciada en una llei de l’any 1972, que ha quedat completament obsoleta. Actualment, cada ajuntament a través de l’àrea que considera oportuna –Turisme, Infraestructures, Medi Ambient, Seguretat- decideix com ha de ser el seu dispositiu de seguretat, amb uns mínims insuficients, que són els que preveu la llei de 1972.

La plataforma SOS Socorristes farà arribar una carta al conseller d’Interior per exposar-li aquesta problemàtica que afecta la gestió de la seguretat de les platges i demanar-li que es constitueixi una mesa de treball per iniciar aquesta proposta d’Iniciativa Legislativa Popular.

Alhora, el Sector de Socorrisme de la UGT reivindica un conveni propi sectorial. Actualment, aquest col·lectiu no disposa de conveni sectorial i es regeix per convenis de piscines o convenis privats. El sou mitjà d’un socorrista és ara de 900 euros al mes per 40 hores de treball setmanal.

 

Comments are closed.