La representació sindical de UGT aconsegueix la retirada del expedient a Hoteles Playa

senator barcelonaEn la reunió de la mesa negociadora de l’expedient d’acomiadament col·lectiu del Grup Hoteles Playa, celebrada ahir 16 de març, i com a conseqüència de l’acord aconseguit per la unanimitat de la representació sindical, la representació de UGT aconseguia la retirada definitiva d’aquest expedient que posava en perill l’ocupació de prop de tres-cents treballadors i treballadores.

Com us hem vingut informant, el passat dia 3 de febrer s’iniciava la negociació de l’expedient d’acomiadament col·lectiu presentat per la Direcció del Grup Hoteles Playa, que contenia mesures molt agressives cap al conjunt de la plantilla i suposaven l’eliminació de llocs de treball i externalització dels departaments de pisos en la totalitat dels hotels del format de platja. Davant aquest plantejament, des de l’inici, la nostra representació va plantejar mesures alternatives a les esgrimides per l’empresa amb l’objectiu d’aconseguir deixar sense efecte l’expedient d’acomiadament col·lectiu.

Així, i tal com ja coneixeu, en l’anterior reunió s’aconseguia un acord pel qual es ratificava el contingut del text de la modificació de condicions que va ser anul·lat per la Audiència Nacional per falta de legitimació de la taula negociadora i aconseguíem incloure una sèrie de millores que suposen un increment salarial del 1%, prolongació del compromís de manteniment de les temporades de com a mínim sis mesos durant l’any 2016, prohibició d’externalització de departaments de pisos dels hotels, així com limitació de futurs expedients d’acomiadament col·lectiu en condicionar-los a l’acord amb la representació sindical perquè puguin ser efectius.

En aquest sentit, aquest acord quedava condicionat al fet que l’Audiència Nacional pogués homologar-ho en tractar-se d’un acte de transacció davant la sentència esmentada.

Finalment en la reunió  l’empresa presentava la possibilitat de prorrogar el període de consultes de l’esmentat expedient, fins que resolgués l’Audiència. Des de la representació de UGT, d’acord amb la bona fe negociadora que ha de presidir tot procés, hem plantejat que l’empresa retiri l’expedient i en cas que l’Audiència no acceptés la proposta presentada reiterar el nostre compromís de buscar una solució negociada a la situació de l’empresa, però deixant constància que la nostra posició será en tot moment buscar alternatives a qualsevol mecanisme que posi en perill l’ocupació i les seves condicions.

Així, finalment l’empresa acceptava la nostra proposta i queda recollit en el corresponent acta la retirada de l’expedient i el compromís de les parts de que en cas que l’Audiència no s’avingui a ratificar l’acord, en el termini de 15 dies iniciar un procés de negociació que aconsegueixi una solució pactada.

Com a conclusió podem dir-vos que gràcies a la perseverança dels nostres representants en la mesa negociadora hem aconseguit el nostre objectiu; retirar l’expedient i en conseqüència garantir l’ocupació i les seves condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*