La Secció Sindical de TB denuncia la pèrdua de passatge en el Bus Turístic afavorint a l’ empresa privada

Voldríem contrastar unes dades sobre el Barcelona Bus Turístic – empresa explotada entre TMB i Turisme de Barcelona- pertanyents al primer semestre de 2017 (abans del lamentable atemptat de les Rambles).  Mentre el passatge baixava més d’un 20% respecte a l’any anterior,  Barcelona City Tour,  la companyia privada que també ofereix aquest servei, augmentava el passatge un  17% en el mateix període de referència.

Aquest és un fet greu,  si tenim en compte que el 30% dels pressupostos de TMB provenen dels ingressos de la venda de bitllets del Barcelona Bus Turístic. Així doncs,  ens és molt difícil no relacionar aquesta manca d’ingressos  amb l’augment de les tarifes del transport públic d’ enguany.

Els errors i la desídia de l’Ajuntament i l’empresa cap a Transports d’ oci comencen a ser escandalosos:

  • La política comercial és nefasta,  i inefectiva,  per no dir inexistent.
  • Els canvis d’imatge del Bus Turístic  representen un dels errors estratègics més cars que s’han portat a terme recentment.
  • L’explotació del servei és feta de la mateixa manera que una línia convencional de la Nova Xarxa,  quan no tenen res a veure l’una amb l’altra.

Un cas apart és la situació de l’ històric tramvia blau. Acaba de clausurar-se’n el servei tot al·legant unes suposades obres de millora. Tant de bo que es torni a obrir al públic  i que torni a explotar-lo TMB,  com ha estat sempre.

Comments are closed.