La UGT apressa Administració i empreses del sector de la cultura a signar un codi de bones pràctiques en la subcontractació

La Plataforma de la Cultura avisa que no es pot esperar més per solucionar la situació de precarietat i vulnerabilitat dels treballadors de museus i centres culturals

La Plataforma de la Cultura de la UGT de Catalunya, formada per treballadors i treballadores de museus i centres culturals, apressa l’Administració i les empreses del sector a signar un Codi de Bones Pràctiques en la subcontractació de serveis, davant la precària situació laboral que pateixen els i les professionals d’aquests espais.

Des de la Plataforma valorem molt positivament la iniciativa presa per la comissionada de Cultura, Berta Sureda, i el seu equip -arran de les converses de la Plataforma amb diversos representants polítics i institucionals- de reunir el passat dia 26 de maig en una mateixa taula a administracions, empreses i sindicats. A partir d’aquesta primera trobada, els sindicats i les empreses del sector vam acordar la creació d’una taula de treball que assenti les bases per a la redacció d’un conveni regulador del sector i, juntament amb l’administració, l’establiment d’un codi de bones pràctiques.

Tanmateix, les condicions de precarietat i vulnerabilitat en què es troben aquests treballadors i treballadores urgeixen a tancar aquest codi de bones pràctiques de manera imminent, per justícia social però també per garantir el bon funcionament d’aquests centres amb un servei de qualitat als usuaris, i encarrilar la negociació d’un futur Conveni de la Cultura.

La Plataforma de la Cultura reiterar els punts que considera imprescindibles per a la millora de la situació de les plantilles dels museus i del centres culturals:

–       Els marcs de referència que contemplem continuen essent un Conveni de la Cultura que sigui propi per a aquest sector i un Codi de Bones Pràctiques que garanteixi les condicions laborals i la qualitat de les tasques culturals.

–       Que la taula de treball estigui enfocada des del primer moment a definir no només continguts, sinó també a marcar un termini urgent d’aplicació del codi en el que s’està treballant, així com un calendari per a negociar un Conveni de la Cultura.

–       Acordar amb empreses i administració l’aplicació de mesures concretes que pal·liïn la situació d’ofegament dels treballadors abans no entrin en vigor el Conveni i el Codi.

–       Comptar amb totes les veus i fomentar la participació. Per tant, des de la Plataforma cridem a la inclusió de tots els sindicats en aquestes negociacions i animem a què aquests se sumin al procés iniciat de millora de les condicions dels treballadors i treballadores del sector.

En aquest enllaç trobareu un document amb més informació sobre la situació del sector i les reivindicacions de la plataforma:

http://www.ugt-cat.net/subdominis/premsa/Plataforma_cultura180516.docx

Comments are closed.