La UGT de Catalunya commemora el Dia de la Visibilitat Trans

Avui dia 31 de març celebrem, com cada any, el Dia de la Visibilitat Trans que va néixer el 2009 com una iniciativa amb la voluntat de reivindicar els drets i la igualtat de les persones transsexuals d’arreu del món.

En l’àmbit estatal, serem testimonis de com, l’Avantprojecte de llei per a la igualtat real i efectiva de les persones trans i per la garantia dels drets de les persones LGBTI, arriba al Congrés de Diputades i Diputats, després del llarg procés preceptiu de dictàmens previs a tot projecte de llei.

El mes de gener, el ple del Consejo Económico y Social, del qual la UGT en forma part, va donar suport i aprovar el dictamen de l’Avantprojecte de llei presentat com una fita de la regulació d’una part dels drets humans com n’és el reconeixement i la integració dels drets de les persones LGBTI a tot l’Estat. Avançant cap a un respecte a la diversitat sexual, familiar i de gènere, garantint la no discriminació per aquests motius, en especial en els entorns laborals.

D’altra banda, a Catalunya estem en plena elaboració del projecte de la llei catalana que regularà la situació dels drets de les persones trans. Tot just, s’ha acabat la fase de participació popular i un cop s’elabori el text resultant, n’esperem la tramitació parlamentària. Com sempre, la UGT de Catalunya ha fet totes les aportacions necessàries perquè els drets de les treballadores i treballadors trans estiguin garantits dins del marc de les relacions laborals catalanes.

La nostra lluita continua tant en l’àmbit laboral com en l’àmbit social, perquè no hi haurà igualtat laboral sense igualtat social, i a la inversa.

Aquí podeu consultar el manifest i descarregar el cartell

Comments are closed.