La UGT de Catalunya denuncia l’acomiadament d’una treballadora que va comunicar que provablement hauria de fer quarentena per tenir cura d’una menor

La UGT de Catalunya presentem davant la Inspecció de Treball i el Jutjat Social una denúncia per l’acomiadament d’una treballadora després que aquesta comuniqués al seu cap que probablement hauria de fer quarantena preventiva per fer-se càrrec d’una menor.

Dilluns 21 de setembre, la treballadora va posar-se en contacte amb el seu cap a fi i efecte de comunicar-li que havia rebut una comunicació de l’escola de la seva filla on advertien a les famílies que havien detectat un possible cas positiu de Covid-19 a la classe i que probablement haurien de posar en quarantena l’alumnat de l’aula. El mateix dilluns per la tarda, la treballadora va rebre sense previ avís la notificació d’acomiadament disciplinari, argumentant una baixada de producció del 30%. Val a dir que des que es va decretar l’estat d’alarma per la pandèmia i fins al 31 d’agost, aquesta treballadora havia realitzat la seva feina en modalitat de teletreball i, per tant, el seu lloc de feina permet el treball a distància.

Des del nostre sindicat denunciem que ens trobem, per una banda, davant les conseqüències de la no gestió del tractament dels efectes laborals que genera la situació dels diferents estats de la quarantena i dels aïllaments de la Covid-19 en l’àmbit laboral, així com davant d’un nou cas de discriminació indirecta de la dona en el mercat de treball, ja que som les dones les que de manera majoritària ens fem càrrec de la conciliació i la cura de les persones a càrrec, en aquest cas menors.

Des de la UGT de Catalunya hem exigit als diferents governs mesures de conciliació efectes i reals enfront els efectes derivats de la Covid-19 en l’àmbit laboral.

Amb la denúncia interposada davant la Inspecció de Treball i el Jutjat Social, el nostre sindicat reivindica que la classe treballadora no pot pagar amb la seva feina els efectes d’aquesta manca de drets i alertar que, com el cas que ens ocupa, les dones seran les principals perjudicades, ja que són en les que majoritàriament recau el pes de la conciliació familiar.

Comments are closed.