La UGT de Catalunya es posiciona de forma clara a favor de la gestió pública de la xarxa de transport públic de Barcelona

La connexió del tramvia per la Diagonal es tornarà a votar al Plenari del mes de gener de l’Ajuntament de Barcelona. La proposta municipal inclou un primer tram de les Glòries a Verdaguer.

El debat no és nou, ja que hi ha diferents punts de vista que, mes enllà del suport tècnic que els avalin, es veuen confrontats per posicions polítiques, no sempre clares al respecte.

La UGT Catalunya ha manifestat en nombroses ocasions la seva posició de forma clara i concisa: apostem de manera decidida per la implementació d’una xarxa de transport públic per a Barcelona i rodalies, i això amb o sense connexió de les dues línies del tramvia.

Des del nostre sindicat defensem els drets dels treballadors i les treballadores, alhora que els interessos de la ciutadania, apostant per la gestió pública del transport urbà de la ciutat de Barcelona, a qualsevol de les seves modalitats.

La UGT de Catalunya desaprova la politització d’un assumpte que hauria de ser vist de forma global i integradora i no amb oportunisme electoral, com s’ha fet fins ara, donat el seu caràcter estratègic per als interessos generals de la ciutadania. Apel·lem a generar consensos que permetin avançar de manera decidida cap a una solució definitiva i que, en qualsevol cas, sigui desenvolupada plenament des del sector públic i no caigui en mans d’empreses privades, donada la importància i la potencialitat del transport públic en l’àmbit de la mobilitat urbana.

Comments are closed.