La UGT de Catalunya guanya una sentencia i obliga a l’empresa a readmetre tres treballadors acomiadats per la seva activitat sindical

jutjatL’empresa Initial Facilities Services, que presta serveis de neteja de trens a Renfe, va acomiadar, el 22 d’abril de 2014, tres treballadors amb una carta d’acomiadament idèntica, adduint causes organitzatives i productives. L’empresa té un contracte d’arrendaments de servei subscrit amb Patentes Talgo S.L. des de 2009, que ha estat prorrogat en 2012 i 2014, per la neteja de trens a l’estació de França, on prestaven els seus serveis els treballadors del sector ferroviari que han estat acomiadats. Els tres treballadors formaven part de la secció sindical de la UGT de Catalunya a l’empresa des de 2010 i davant els fets van presentar denúncia perquè l’acomiadament fos considerat nul per vulneració del dret fonamental de llibertat sindical, donat que van ser acomiadats pel sol fet de pertànyer a la secció sindical de la UGT de Contractes Ferroviàries. L’empresa s’oposà, al•legant que les causes objectives eren certes i que s’havia seguit un criteri objectiu per seleccionar els treballadors que havien de ser acomiadats.

La sentència dictada pel jutjat social número 2, del 23 de desembre de 2014, declara que ha quedat demostrat que la càrrega de treball no sols no s’ha reduït sinó que ha augmentat des de la data de l’acomiadament fins ara, com ho demostra el fet que s’han produït noves contractacions temporals i la plantilla fixa ha hagut de fer hores extres i que no han quedat acreditades ni les causes dels acomiadaments ni la existència de criteri objectiu de selecció.

Per tant, conclou que la elecció es va produir pel fet de que eren membres de la secció sindical de la UGT i això, constitueix una vulneració del dret fonamental de llibertat sindical. Així doncs, s’ha declarat la nul•litat dels acomiadaments i es condemna l’empresa a readmetre els tres treballadors, amb l’abonament dels salaris que han deixat de percebre des de la data de l’acomiadament.

La sentència anul•la l’actuació empresarial per suposar una vulneració dels drets fonamentals dels demandants avalant l’argumentació jurídica utilitzada per la UGT de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*