LA UGT DE CATALUNYA RECLAMA SOUS MÍNIMS DE 1.000 EUROS A TOTS ELS CONVENIS PER TAL D’ACABAR AMB ELS SALARIS DE MISÈRIA

Aquest matí, la secretària de Política Sindical de la UGT de Catalunya, Núria Gilgado, i el secretari de Polítiques Sectorials de la UGT de Catalunya, José A. Pasadas, han presentat l’informe “Posa’t a 1.000 euros. Cap conveni per sota” per tal de reivindicar que no hi ha treball digne sense un salari suficient i reclamar el dret a treballar amb sous dignes que acabin amb els salaris de misèria que condemnen i ofeguen els treballadors i treballadores cada dia més.

L’informe, que analitza una mostra de convenis col·lectius de sector aplicables a Catalunya, pretén posar de manifest l’estat i la qualitat dels convenis col·lectius, valorar la situació i fer propostes de millora. D’aquesta anàlisi s’extreu que 8 de cada 10 convenis col·lectius de sector tenen categories amb sous inferiors a 1.000 €.

Des de la UGT de Catalunya denunciem que els preus pugen, el PIB creix, les empreses augmenten significativament els seus beneficis, però els salaris no paren de perdre poder adquisitiu. Per tot plegat, des de la UGT de Catalunya entenem que no es pot produir més aquest descens de salaris en una fase econòmica expansiva. No només és injust sinó que és inacceptable.

L’informe conclou que cal la derogació de les reformes laborals causants de la precarietat actual del nostre mercat de treball i impulsar mesures actives urgents per a la creació d’ocupació estable i de qualitat, garantint uns salaris dignes i la capacitat adquisitiva de les persones treballadores. Exigir al Govern de l’Estat l’establiment d’un sou mínim interprofessional de 1.000 euros i, en totes les meses de negociació, convenis col·lectius amb sous mínims garantits de 1.000 euros per 14 pagues, traslladant així els criteris salarials establerts tant a l’AENC com l’AIC, acords tots dos amb base de recuperació, que recullen el compromís de la consecució progressiva fins al 2020 d’un salari mínim de 14.000 euros anuals per conveni.

En aquest enllaç podeu consultar l’informe Posa’t a 1.000 euros. Cap conveni per sota

 

Comments are closed.