La UGT denuncia que Renfe vol prescindir de l’històric servei de restauració a bord i deixar al carrer prop de 2.000 treballadors i treballadores

El sindicat ferroviari de la UGT manifesta la seva sorpresa i preocupació per la plantilla dels serveis de restauració a bord de Renfe després que la direcció del grup hagi decidit prescindir del contracte.

Si bé és cert que ens trobem davant d’una situació sense precedents a causa de la pandèmica de la Covid-19 estem en contra d’aquesta decisió presa pel grup Renfe, que aprofita el compliment del contracte el 30 d’abril per prescindir d’un servei amb licitació en curs i que hauria d’haver-se resolt fa gairebé un any. I tot això sense fer ni aportar cap alternativa laboral als treballadors i les treballadores d’aquest servei que duu dècades sent la imatge de Renfe a bord dels trens. Un total de 2.000 treballadors i treballadores arreu de l’Estat, uns 500 dels quals a Catalunya.

Des de la UGT plantegem les següents propostes:

  • Tenir en consideració la seva experiència i coneixement del grup Renfe de cara a les següents ofertes públiques de treball, establint un varem de mèrits que valori la seva dedicació
  • Repensa i reorganitzar el servei perquè, a curt i mig termini, es pugui oferir una atenció a bord compatible amb les normes de distanciament social i el respecte a la salut del personal i els usuaris i usuàries.
  • En cas de trobar una alternativa que permeti reprendre el servei amb les garanties que es requereixen, cal tenir en compte l’experiència d’aquests treballadors i treballadores afecats per la seva participació i reprendre la seva activitat laboral.
Som conscients de la dificultat de la nova situació, però des de la UGT també creiem que és possible establir un nou servei que ens permeti mantenir els nivells de qualitat per als viatgers, reforçant la seva seguretat per a la salut dels usuaris i usuàries i del personal, al mateix temps que protegim l’ocupació.

Comments are closed.