La UGT i CCOO exigim al Govern de la Generalitat que concreti urgentment les ajudes per a treballadors i treballadores en ERTO, per a autònoms i autònomes i per al manteniment de l’ocupació en petites empreses

La partida de 750 milions d’euros anunciada pel govern de la Generalitat al Consell del diàleg social el passat 25 de gener, per aquest primer trimestre de l’any, encara no s’ha concretat i hem traslladat al govern la urgència de fer efectives aquestes mesures.

Els treballadors i treballadores en erto amb prestacions d’atur més baixes i que porten més temps en aquesta situació, amb una important pèrdua dels seus ingressos, necessiten ràpidament que aquestes ajudes anunciades de 105 milions d’euros es facin efectives, amb un cobrament mínim de 600 euros. La UGT i CCOO de Catalunya hem sol·licitat que aquestes ajudes siguin també per als treballadors i treballadores fixes discontinus que no han estat incorporats als ertos per les empreses. I també s’han de concretar, la partida anunciada de 280 milions d’euros que ha de donar cobertura de nou a les persones autònomes en situació de cessament d’activitat.

Per altra banda, la partida de 208 milions d’euros per al manteniment de l’ocupació de les petites empreses de qualsevol sector, amb ertos actius i que tinguin fins a 49 persones treballadores i com a màxim 10 milions de facturació al 2019. Seran ajudes d’un màxim de 30.000 euros i per a les petites empreses que es comprometin a mantenir l’ocupació fins a finals del 2021, tot i la negativa de les patronals Foment del Treball i Pimec d’acceptar aquestes condicions i no sumar-se a un acord.

I avui el consell executiu del Govern de la Generalitat ha concretat també de la partida dels 132 milions d’euros per ajuts pels sectors afectats per les restriccions d’activitat, una partida de 7 milions d’euros per ampliar la línia d’ajuts a restauració, centres d’estètica i botigues de centres comercials que es va tancar el 31 de desembre passat. I una ampliació de 10 milions d’euros per la línia d’ajuts directes als comerços obligats a tancar des del 7 de gener.

Totes aquestes ajudes i molt especialment les primeres en tota la pandèmia per complementar la pèrdua salarial dels treballadors i treballadores en ERTO actius son molt urgents i no poden esperar més. Per això des de CCOO i UGT de Catalunya instem de nou al govern a que concreti i agilitzi la gestió de les sol·licituds i des del seguiment en el Consell del Diàleg social.

Comments are closed.