La vaga d’òptiques de Barcelona del 25 i 26 de novembres es desconvoca

Durant el vespre d’ahir 24 de novembre, la UGT de Catalunya va arribar a un acord amb la patronal i així, es va decidir desconvocar la vaga prevista per aquest 25 i 26 de novembre.
Els termes de l’acord tindran vigència des del 2021 fins al 2023 i passaran per un increment salarial pels treballadors i les treballadores del 2% pel 2021, del 4,5% pel 2022 i del 3,5% amb efecte 1 de gener respectivament.
En el mateix acord, també es tracta la clàusula de revisió salarial: s’ha estimat la diferència entre la suma d’IPCs de 2022+2023 i l’increment pactat amb la patronal (10%) amb efectes el 1 de gener del 2024, amb un topall del 0,5%.
D’altra banda, pel que fa a la jornada anual, hi haurà una reducció de 8 hores i amb relació als permisos retribuïts, l’inici d’aquests es durà a terme al següent dia laboral del fet causant excepte en casos de matrimoni i la llicència per hospitalització o per intervenció quirúrgica es podrà gaudir en dies alterns o consecutius mentre duri el mateix.
Des de la FeSMC de la UGT de Catalunya s’ha valorat positivament l’acord i ha permès al sindicat, desconvocar la vaga prevista per avui i demà 26 de noviembre, ja que, s’ha aconseguit frenar la pèrdua de poder adquisitiu dels treballadors i treballadores i millorar les seves condicions laborals.

Comments are closed.