L’Audiència Nacional dóna la raó a UGT i Abertis Autopistes haurà d’abonar una mitjana dels conceptes variables els mesos de vacances

juicioEn el dia d’avui hem rebut la Sentència de l’Audiència Nacional respecte al conflicte col·lectiu interposat per UGT, i en el qual demandàvem que s’abonés, durant els períodes vacacionals, la mitjana dels conceptes salarials variables que haguessin correspost en el supòsit d’haver treballat.

La reclamació té el seu origen en l’actuació empresarial, ja que en el període vacacional només abona els conceptes fixos de l’estructura salarial; actuació aquesta que no es correspon amb l’establert en el Conveni nº 132 de la OIT.
La sentència declara, per a totes les empreses, el dret dels treballadors afectats pel conflicte al fet que se’ls aboni la mitjana anual dels plusos festius, nocturn, pista i centre operacions-control durant les seves vacances

El plus transport, el plus peatge i el de menyscapte de moneda han quedat fora de la consideració de la sentència ja que considera la sala que es tracta de conceptes extra salarials. El nostre gabinet jurídic està estudiant la viabilitat d’interposar un recurs.

Des d’UGT manifestem la nostra satisfacció respecte al resultat obtingut en primera instancia  i agraïm el treball de tots els companys i companyes que han col·laborat per assolir aquesta fita.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*