L’Audiència Nacional falla que les modificacions substancials de les condicions de treball imposades a Carrefour tenen causa per haver signat FASGA i FETICO l’acord

64carrefourL’Audiència Nacional estima parcialment les demandes en anul·lar la composició de la comissió de seguiment de l’Acord per excloure a SMC-UGT i a CCOO de la mateixa.

Avui s’ha notificat la sentència de la Sala social de l’Audiència Nacional de 27 d’abril de 2015, que resol les demandes de conflicte col·lectiu interposades per SMC-UGT i per CCOO contra les mesures de modificació substancial de les condicions de treball avalades per l’Acord de l’empresa amb els sindicats FETICO i FASGA, i que pateixen les treballadores i els treballadors de CARREFOUR des de fa anys i ara es veuen prorrogades i agreujats els seus efectes des del passat mes de gener de 2015.

La sentència aplica la presumpció a favor de la concurrència de les causes que l’empresa va dir invocar per aplicar les regressives condicions sobre jornada, horaris, torns i treball en diumenges i festius, afirmant textualment: “por cuanto han quedado avaladas por el comportamiento de la representación de los trabajadores [FETICO-FASGA] caucinonándolas (sic) por el acuerdo alcanzado“. Aquesta frase resumeix amb tota cruesa que la col·laboració de FETICO i FASGA en l’aplicació d’aquestes mesures ha resultat necessària, havent de respondre per tant dels seus actes davant les treballadores i els treballadors de CARREFOUR.

Si els sindicats FETICO i FASGA no haguessin signat l’Acord que avala la conducta de l’empresa, l’Audiència Nacional hagués pogut analitzar la falta de justificació de les modificacions de les condicions de treball.

La sentència estima les demandes i corregeix severament la voluntat de l’empresa i de FETICO i FASGA de no permetre l’acció sindical i el dret de negociació col·lectiva a UGT i  CCOO, respecte a la previsió il·legal de l’Acord que els excloïa de la seva comissió de seguiment, anul·lant la composició d’aquesta.

SMC-UGT interposarà recurs de cassació davant la Sala IV del Tribunal Suprem, amb la finalitat d’esgotar tots els recursos jurídics contra les mesures aplicades pel seu caràcter regressiu per a les condicions de les treballadores i treballadors de CARREFOUR.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*