No hi ha raons econòmiques ni organitzatives que justifiquin l’ERO a Vodafone i ONO

vodafone-ono-despidosDesprés de la segona reunió de negociació dels expedients de regulació d’ocupació plantejats per Vodafone i ONO –celebrada en el dia d’avui–, i després d’haver realitzat una primera valoració de la documentació aportada per la direcció de l’empresa, UGT no troba raons que justifiquin aquesta massiva destrucció d’ocupació. En conseqüència, el sindicat reitera el seu més absolut rebuig a la mesura, per injustificada e injusta.

D’entrada, la possible redundància d’algun lloc laboral no és significativa ja que les línies de negoci d’ambdues empreses de telecomunicacions es venien centrant en diferents àmbits: a la xarxa mòbil per part de Vodafone i a la xarxa de fibra per part d’ONO. Per tant, l’ocupació que planegen destruir és d’alta qualificació i estratègica per afrontar amb garanties el canvi de model productiu que necessita aquest país.

Davant mesures d’ajust en l’ocupació com les plantejades, existeixen alternatives: mobilitat funcional, formació i una adequada reorganització de recursos, sobretot quan, després dels expedients anteriorment realitzats en les citades empreses, s’ha hagut de contractar a personal amb similar qualificació per realitzar les tasques dels treballadors prèviament acomiadats.

Per això, i davant la negativa per part de les empreses de retirar el l’ERO, s’ha acordat amb la resta de sindicats majoritaris presents en ambdues taules de negociació dur a terme mesures de pressió amb l’objectiu d’aconseguir un canvi d’escenari. Les accions consensuades a nivell estatal entre UGT, CCOO i STC són les següents:

• Manifestació de tots els treballadors de Vodafone i ONO a Madrid el dia 19 de setembre.

• Concentracions davant els centres de treball de Vodafone i ONO a nivell nacional el dia 23 de setembre.

• Vaga de 24 hores el dia 21 de setembre.

Des de  UGT seguim apostant per un sector de les comunicacions sòlid, dinàmic, competitiu i innovador, que actuï com a motor de l’economia i es constitueixi en palanca per al canvi del nostre model productiu i econòmic. Aquest és el camí; el contrari només ens condueix a la involució, la precarietat i l’estancament. l’ERO que pretenen Vodafone i ONO és la porta d’entrada cap a aquest model caduc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*