OCTAVA REUNIÓ AMB LA DIRECCIÓ DE CAIXABANK: MODIFICACIONS EN LES CONDICIONS DE L’ERO

Després de la retirada dels acomiadaments forçosos a l’anterior reunió, tal com li havia exigit la UGT, a aquesta última reunió l’empresa ha tornat a modificar les seves propostes inicials en els següents termes:
– Acomiadaments en zones excedentàries: En el col•lectiu A, el conveni serà especial fins els 63 anys i sense descomptar l’atur en tots els casos. Per una altra banda, el col•lectiu B, sense descomptar l’atur.
– Mobilitats geogràfiques: en comptes de 300 seran 200 mobilitats voluntàries amb un pagament compensatori de 30.000 euros.
– Modificació substancial: l’empresa desisteix de suprimir el concepte salarial “ajuda fills” però creu que s’ha d’acordar un nou model.

Des de la UGT s’han tornat a reiterar les nostres propostes:

– Modificació substancial, continuem defenen un model més equitatiu que millori aquest concepte pels nivells més baixos sense que hi hagi pèrdua salarial en la resta. Des del nostre sindicat no es signarà cap modificació que suposi una rebaixa salarial. Si aquesta premissa no es compleix exigiríem la retirada de l’article 41 d’aquesta negociació. Com mesura de reestructuració de costos, des de la UGT acceptaríem una venta voluntària del dret, sense retallades de cap tipus, de tal forma que sigui el propi treballadora el que decideixi avançar el cobrament d’aquest concepte.
– Mobilitats geogràfiques, augment del pagament compensatori.
– Acomiadament col•lectiu, exigim millores de les indemnitzacions i de la resta de condicions.
– Pla de contractació urgent per les zones deficitàries amb la previsió de les sortides futures.
– Pla de prejubilacions per 3 o 4 generacions en tot el territori, per aquells que vagin complint 58 anys.
– Retorn dels desplaçats: mesures que accelerin el seu retorn a les seves zones d’orígen.

La propera reunió serà aquest divendres 26 de juny.

Comments are closed.