Port de Barcelona vol adjudicar el servei d’ autobusos de les terminals de creuers sense respectar el conveni col·lectiu

La UGT de Catalunya denuncia que l’Autoritat Portuària de Barcelona (APB) vol adjudicar el servei d’autobusos entre les terminals de creuers i Colom sense respectar ni la subrogació dels treballadors ni els costos laborals del conveni col•lectiu d’aplicació.

Aquest servei l’ofereix des de fa anys l’empresa Transports Ciutat Comtal (TCC) amb 25 treballadors. Ara, l’APB ha tret a concurs la concessió del servei i no ha inclòs en el plec de condicions ni els costos laborals ni la subrogació d’aquests treballadors a la possible nova empresa, tal com recull el conveni col·lectiu del transport de viatgers per carretera de la província de Barcelona. Això suposaria, a més d’una rebaixa de les condicions laborals, l’acomiadament dels actuals 25 conductors que fan el servei.

Davant d’aquests fets irresponsables per part d’un organisme públic, el nostre sindicat exigeix el reinici del procés de concurs respectant el conveni col·lectiu i els drets laborals. A més, hem convocat  unes concentracions de protesta els propers  dies  14, 22 i 29  de Novembre d’ 11:30 a 12:30 hores, davant del World Trade Center,  seu de l’APB on  mantindrem les mobilitzacions fins que  aquest ens públic, prengui el compromís de treure  de nou el concurs , incloent la  subrogació de  personal ( Art. 14) i costos laborals segons conveni de transports de viatges de la província de Barcelona.

Comments are closed.