UGT assoleix l’objectiu; reconeixement de l’antiguitat pels contractats temporalment a Telefònica

juicioDesprés d’un conflicte de gairebé 8 anys perquè Telefònica d’Espanya reconegués a l’efecte d’antiguitat en l’empresa el temps dels contractes temporals, formatius i en pràctiques a gairebé 4.000 companys i companyes, per fi hem arribat a tancar-ho satisfactoriament pel conjunt dels treballadors i les treballadores afectats.

Els companys/as en actiu encara pendents del reconeixement del seu contracte formatiu, mitjançant carta individualitzada de l’empresa, podran comprovar els havers i temps d’antiguitat reconegut, podent contrastar les dades amb les que tinguin en el seu poder, i així solucionar definitivament la seva situació.

Aquest conflicte es va promoure gràcies a les demandes presentades per la UGT l’any 2008, sent el nostre sindicat l’organització que ha realitzat la major part de l’ingent esforç d’assessoria jurídica, de recopilació de documentació, de preparació de demandes individuals i procediments col·lectius i de negociació amb l’empresa.

Ha estat un camí ple de desacords fins a l’acord final, d’assistència a judicis a les diferents províncies i a l’Audiència Nacional, un llarg i complex procés que situa a cadascú al seu lloc.

L’Empresa ha intentat estalviar costos, però la resposta contundent de la UGT i dels centenars de companys i companyes que es van sumar a la reivindicació de manera activa, interposant accions judicials basant-se en els nostres conflictes, ha aconseguit revocar aquesta decisió en favor dels treballadors i les treballadores, per la qual cosa és just agrair aquest esforç i reconèixer el paper decisiu que han jugat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*