Sense acord a Blanco, es manté la convocatoria de vaga els dies 19, 20, 22 i 24 d’abril

blancoL’acte de mediació preceptiu a la convocatòria formal de vaga a Blanco, que s’ha celebrat avui a la seu del Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge, ha finalitzat sense acord i per tant continua en marxa la convocatòria de vaga per al conjunt de centres de treball de l’empresa Blanco.

En aquest sentit la convocatòria ha quedat concretada en les següents dates sobre la base dels terminis necessaris que la norma determina per al preavís legal de convocatòria de vaga, el dia 19 d’abril de 2015 de 12 hores a 14 hores, i els dies 20, 22 i 24 d’abril de 2015 des de les 00.00 hores fins a les 24.00 hores.

Com tots sou coneixedors les raons que motiven aquesta convocatòria són com a conseqüència de l’expedient d’acomiadament col·lectiu i de modificació de condicions que l’empresa ha presentat, i que segons el parer del conjunt de la representació dels treballadors a més d’estar ple de defectes formals greus que impedeixen un procés de negociació des de la bona fe de les parts, conté unes mesures desproporcionades per a l’ocupació i les seves condicions, que de cap manera suposaran una solució de futur per a la realitat actual de l’empresa Blanco.

Comentar-vos que en l’acte de mediació celebrat avui, l’empresa s’ha limitat a reiterar la seva argumentació ja continguda en els seus plantejaments inicials, si bé ha posat de manifest que en la reunions de la mesa negociadora que estan previstes per demà i demà passat,  té la intenció de plantejar qüestions que podrien apropar posicions.

Per part del conjunt de la representació dels treballadors hem reiterat la nostra disposició a buscar solucions que sobre la base de la protecció de l’ocupació i les seves condicions facin viable la situació present i de futur de l’empresa Blanco. Però hem estat contundents en la necessitat que la possible solució ha de garantir el màxim d’ocupació sobretot sent coneixedors que la realitat actual dels centres de treball estan sota mínims de plantilla i per tant el camí no és disminuir plantilles sinó al contrari reforçar-les.

Així des del conjunt de la representació dels treballadors ens hem compromès per plantejar en les reunions previstes una proposta conjunta que reculli aquests criteris i que serveixi de base per a la negociació.

Evidentment aquest procés de continuar negociant no ha de suposar l’abandó de la preparació de les mobilitzacions dels dies 19,20,22 i 24, per això fem una crida al conjunt de la plantilla de Blanco perquè aquests dies faci visible el seu suport a les reivindicacions dels seus representants en la mesa negociadora i participi activament en les jornades de vaga ressenyades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*