UGT aconsegueix, novament, millorar les condicions laborals a FNAC

fnacLa majoria de UGT al comitè intercentres d’aquesta empresa marca la diferència amb la resta del sector. En el dia d’ahir es va signar, definitivament, un acord en el si del Comité Intercentres, amb unes mesures que regularitzen encara més els horaris de treballadors a temps complet, una reivindicació que ha abanderat UGT lluitant així contra la manca de regularització més absoluta aportada pel conveni col·lectiu de grans magatzems.

La nova distribució de jornada, que començarà la seva aplicació a partir del proper 1 de juliol de 2015, complementa l’acord d’horaris de juny de 2014. Si en aquesta ocasió la millora aconseguida reduïa les 50 jornades anuals de 9 hores a només 31 a l’any (enfront de més de les 70 permeses pel conveni d’aplicació), en aquesta ocasió s’ha avançat encara més, aconseguint que aquesta xifra es converteixi en un màxim de 31 jornades anuals de 9 hores i 217 de 7 hores.

Recordem que aquestes últimes mesures acompañen a les aconseguides al 2014:

– Incorporació de descansos de 15 minuts no recuperables en les jornades diàries inferiors i superiors a 6 hores, i de 10 minuts no recuperables per les de 4 a 5 hores.

– Limitació de 8 dies màxims continuats de treball abans de lliurar, enfront dels 11 que estableix l’Estatut dels Treballadors.

– Augment dels descansos de qualitat (en dos dies continuats) tenint d’aquesta manera 5 descansos dobles a l’any que se sumen als 5 caps de setmana complets que marquen el conveni.

Sens dubte, aquestes mesures ja van convertir  l’acord d’horaris de l’empresa Fnac en un dels millors del sector, malgrat el conveni col·lectiu sectorial que serveix de marc de les nostres condicions laborals i que ha convertit al sector de grans magatzems en un dels més precaris dels darrers temps, un treball molt efectiu de les organitzacions empresarials. Ara, amb aquest nou avanç, tornem a mostrar la diferència de les condicions laborals en aquelles empreses on UGT és majoria.

Tu decideixes qui vols que et representi en les meses de negociació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*