UGT aconsegueix un acord i no convocarà vaga a RENFE

Després de la Comissió de conflictes interposada el passat 1 de febrer i no arribar a un acord amb l’empresa, des de la UGT ja havíem sol·licitat la mediació del SIMA com a pas previ a la convocatòria de vaga. No obstant això, la Direcció ens ha convocat aquesta mateixa tarda, 15 de febrer, a una reunió, en la que per fi ha donat resposta a les nostres reivindicacions. A continuació resumim els principals punts de l’acord signat:

  • Pla d’Ocupació: l’empresa reactivarà el Pla d’Ocupació el proper mes de març, augmentant les sortides de 565-750 per a aquest any 2017, i per tant, dels nous ingressos amb la taxa de reposició que s’aprovi en els PGE.
  • Mobilitat: l’empresa es compromet a la resolució abans del 15 de març de les convocatòries de mobilitat geogràfica i funcional pendents de Comercial i Fabricació i Manteniment.
  • Un cop resolts aquests processos de mobilitat, les contractacions que poguessin dur-se a terme es cobriran a través de la borsa de reserva de la convocatòria de 20 de maig de 2016. En cas d’arribar a juny de 2017, quan expira la vigència de la borsa de reserva, es convocarà al CGE per proposar la pròrroga.
  • Properament ens presentaran les accions que preveuen dur a terme a Mercaderies per analitzar-les i debatre-les.
  • Desenvolupament de les meses de negociació emanades del Conveni: ens traslladen que aquest mateix mes de febrer s’han d’establir els calendaris de les reunions pertinents.
  • Ample Mètric: després de la finalització dels processos formatius, s’han compromès a incorporar RR.HH. Igualment, hi haurà una reunió amb les D.G. de Mercaderies, Viatgers i Fabricació i Manteniment al respecte.
  • Obligacions de Servei Públic (OSP): es comprometen a traslladar les nostres inquietuds a l’ organisme competent.
  • Afectació de la situació financera de la societat Valladolid Alta Velocitat S.A. a Fabricació i Manteniment: s’han compromès a convocar-nos a una reunió monogràfica amb les D.G. corresponents.

En definitiva, considerem que els punts de l’acord recullen respostes a totes les nostres demandes i inquietuds, especialment pel que fa a ocupació i viabilitat del Grup.

Des de la UGT esperem que els acords avui assolits es desenvolupin en temps i forma, materialitzant-se segons els terminis establerts i permetent el necessari relleu generacional a l’empresa.

Comments are closed.