UGT es reuneix amb representants del sindicat nord-americà RWDSU/UFCW i un grup de treballadores de Zara a Nova York

zara_ny05052015Els treballadors i les treballadores de Zara a Nova York estan mobilitzats participant en la campanya de “Lluita Per $ 15”, que persegueix augmentar els seus salaris, que se’ls proporcioni accés a jornades de treball de temps complet, limitada ara a 25 hores setmanals per evitar que l’empresa hagi de pagar l’assegurança de salut, i que se’ls reconegui el dret d’afiliació a un sindicat.

Fa temps que el Sector de Comerç de SMC-UGT i els companys de la divisió del comerç minorista i grans magatzems del sindicat nord-americà Unió de Treballadors de l’Alimentació i el Comerç, estem en contacte compartint experiències i maneres de dur a terme la nostra acció sindical amb els treballadors i les treballadores del grup Inditex a Espanya i als EUA, principalment a Nova York.

Existeixen 7 botigues de Zara a la ciutat de Nova York i el sindicat està treballant en una important campanya per poder arribar a tota la plantilla i d’aquesta manera informar i estar en contacte amb els treballadors.

Durant els dies 4 i 5 de maig hem tingut l’oportunitat de reunir-nos amb representants del sindicat  i treballadors que estan liderant la campanya. Hem compartit l’experiència laboral i sindical que vivim en el Grup Inditex a banda i banda del món.

Malgrat les grans diferències que ens separen, principalment per les tremendes diferències quant a legislació laboral es refereix, ens veiem completament reflectits els uns en els altres.

Ha quedat palès que malgrat estar en continents diferents alguns problemes que patim els treballadors del comerç són intrínsecs del propi sector: problemes per conciliar la vida laboral i personal, contractes a temps parcial per obligació i no com una opció del propi treballador, salaris escassos … La conseqüència d’aquestes condicions sol ser que el treball en el sector sol ser una sortida temporal provocant una gran rotació de les plantilles, especialment a EUA i a Nova York on la rotació és superior a la resta de botigues. Per això la importància que els treballadors i les treballadores del sector ens organitzem per seguir reivindicant els nostres drets i la millora de les nostres condicions laborals.

Finalment, també hem tingut l’oportunitat de visitar amb els companys i companyes de RWDSU/UFCW la botiga del carrer 42 de Nova York i poder estar allí amb alguns dels treballadors i treballadores informant-los de la campanya i de la labor sindical que dur a terme el sindicat per informar a la plantilla dels seus drets i de la possibilitat i laimportància d’organitzar-se sindicalment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*