UGT fa un advertiment sobre la fragilitat del sector turístic, que basa la seva competitivitat en la precarietat laboral

Fitur_Meetings_Incentives_2011Davant la inaguració demà de la Fira Internacional del Turisme (FITUR), esdeveniment de gran dinamisme per al sector turístic en l’àmbit profesional, convé mostrar també la cara menys amable d’aquest sector.
UGT intueix que en totes les converses i xerrades que puguin oferir experts i visionaris del sector als atents assistents, poc –o gens– es parlarà de:
1. La precarització de les condicions de treball dels professionals del sector per efecte de la Reforma Laboral.
2. Els indecents nivells de temporalitat i baixa qualitat en la contractació.
3. La rebaixa en les condicions socials per la via de la externalització d’activitats.
4. Contractes parcials de curta durada, temporalitat amb l’escurçament de les obertures d’hotels de temporada, rebaixa salarial per la via de bloquejos en negociació col·lectiva quan no, directament, per la retallada i l’expedient laboral.

Les conseqüències de tot l’anterior tenen un impacte directe i negatiu sobre la qualitat dels serveis i l’empobriment de l’activitat turística. Un sector amb aportacions essencials al nostre PIB no pot sostenir-se sobre una progressiva precarització d’aquells que ho fan possible i, desgraciadament, la realitat present revela que el camí emprès pels empresaris és, precisament, aquest.

UGT no se sorprèn que el president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, en la seva intervenció en el Fòrum de Lideratge Turístic Exceltur –que se celebra el dia previ a l’obertura de FITUR–, no només no hagi dit ni una paraula sobre els drets dels treballadors sinó que, a més, s’hagi felicitat per la seva reforma laboral.
Per això, UGT vol incidir en la necessitat urgent d’un gran pacte sectorial que faci prevaldre l’ocupació estable i amb drets, perquè amb això aconseguirem un sector turístic atractiu, sòlid i, sobretot, rendible social i empresarialment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*