VALORACIÓ IPC MARÇ 2018: L’increment dels preus ens demostra que també han d’augmentar els salaris i les pensions

Aquest dissabte 14 de març sortim al carrer per reclamar que totes les pensions pugin d’acord amb l’IPC.

Avui han sortit publicades a l’INE les dades de l’IPC corresponents al mes de març, i assenyalen que la taxa interanual dels preus del mes de febrer és de l’1,2%, que suposa un augment d’una dècima de la taxa anual.

Segons aquestes dades, la variació de preus interanual del mes de març assoleix l’1,6% a Catalunya. Quant a la variació mensual respecte al mes de gener, és d’un 0,1% tant per a Catalunya com per a Espanya.

Al març, torna a accentuar-se la pèrdua de poder adquisitiu dels salaris i de les pensions i es reforça la necessitat d’augmentar els salaris. Fa pocs dies, la Comissió Europea reforçava el que la UGT fa molt de temps que diem: els salaris no estan creixent com ho haurien de fer en aquesta etapa de creixement econòmic que només porta beneficis per a les empreses.

I també, a l’altra banda del creixement econòmic, hi ha els pensionistes, als que volen enganyar i condicionar-los la pujada d’algunes pensions a l’aprovació dels pressupostos generals de l’Estat, quan el que haurien de fer és assegurar-los el poder adquisitiu de totes les pensions i revaloritzar-les d’acord amb l’IPC.

Mentre a les pensions només se’ls reconegui l’increment del 0,25%, a Catalunya les pensions creixeran de mitjana 2,4 euros mensuals el 2018, quan la cistella de la compra augmentarà uns 27,16 euros mensuals. D’aquesta manera, les pensions catalanes perdran gairebé 300 euros anuals de mitjana.

És per això que continuen sent necessàries les mobilitzacions de la ciutadania, com la que la UGT de Catalunya ha convocat aquest dissabte arreu del territori en defensa de les pensions públiques i a favor de restablir-ne el poder adquisitiu.

No podem entendre una altra cosa que la intenció del Govern de l’Estat és reduir la pensió mitjana per aproximar-la a les quanties mínimes de pensió, empobrir la població pensionista i pressionar sobre la ciutadania perquè busqui complementar les seves pensions amb plans privats. Aquesta és la principal propietat que té l’Índex de Revalorització de les Pensions (IRP) que s’aplica des del 2014 i que pràcticament ha congelat les pensions. Des de la seva aplicació, les pensions només han pujat un 0,25 % anual i, en aquests darrers quatre anys, de mitjana les pensions només han augmentat 9 euros mensuals.

Per tot plegat, la UGT de Catalunya fem una crida a la ciutadania a manifestar-se aquest dissabte 14 d’abril i reclamar als poders públics que deroguin l’Índex de Revalorització i el Factor Sostenibilitat que empobreix als actuals i futurs pensionistes.

Comments are closed.