EN MARXA LA COMISSIÓ RECTORA DEL SISTEMA DE FORMACIÓ i QUALIFICACIÓ PROFESSIONAL

El Govern posa en marxa la Comissió Rectora del Sistema de Formació i Qualificació Professionals del qual formarà part la UGT de Catalunya.

A través d’aquest òrgan s’impulsaran les actuacions necessàries per al disseny i posada en funcionament de l’Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya segons contempla la llei de Formació i Qualificació Professional de Catalunya de 2015.

El Govern ha aprovat ahir 20 de desembre  l’acord per posar en funcionament la Comissió Rectora del Sistema de Formació i Qualificació Professionals que, tal i com estableix la Llei 10/2015, del 19 de juny, de formació i qualificació professionals, és l’òrgan de planificació estratègica i avaluació de les polítiques del sistema de Formació Professional a Catalunya. Les principals funcions que té assignades són:

  • Determinar els objectius prioritaris i els criteris de planificació estratègica i desenvolupament del sistema de formació i qualificació professionals
  • Establir els criteris generals per al desplegament dels centres de formació professional integrada, la formació en alternança i dual.
  • Aprovar el programa de gestió anual de l’Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya.

Membres de la Comissió Rectora

La Comissió Rectora, que estarà adscrita al Departament de la Presidència, estarà presidida pel president de la Generalitat o la persona en qui delegui (està previst fer aquesta delegació al conseller d’Educació). Estarà integrada pels membres següents:

– En representació de la Generalitat, en formaran part un representant de cadascun dels següents departaments: Presidència; Educació; Treball, Afers Socials i Família; i Empresa i Coneixement. També en formarà part el president executiu de l’Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya.

– En representació de les organitzacions empresarials que han obtingut la condició legal de més representatives a Catalunya, sis membres que aquestes proposin.

– En representació de les organitzacions sindicals que han obtingut la condició legal de més representatives a Catalunya, sis membres que aquestes proposin.

Impuls al disseny i posada en funcionament de l’Agència Pública de Formació i Qualificació professionals de Catalunya

Així mateix, l’acord de govern estableix un règim transitori de determinats aspectes organitzatius fins a l’entrada en funcionament de l’Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya.
Fins a l’entrada en funcionament de l’Agència Pública, el Consell Català de Formació Professional (CCFP) donarà suport tècnic a la Comissió Rectora i el seu president actuarà com a secretari de la Comissió Rectora.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada