LA UGT CONTRA L’ERO ENCOBERT A L’FP

EXIGIM LA RETIRADA IMMEDIATA DE LA RESOLUCIÓ QUE MODIFICA
LA FORMACIÓ PROFESSIONAL EN ALTERNANÇA (DUAL I SIMPLE) RETALLANT LLOCS DE TREBALL.
El 29 d’abril es va publicar la resolució EDU/1076/2019, de 24 d’abril, amb el teòric objectiu “d’organitzar la formació professional en alternança del sistema educatiu”, quan en realitat el que veiem és una reducció dràstica d’hores lectives als centres d’FP traspassades a cost zero a les entitats que fan les pràctiques.
Els sindicats encara no hem rebut cap proposta ni documentació dels canvis curriculars que s’estan anunciant a la resolució ni com afectaran aquestes modificacions a les plantilles dels centres. Creiem que s’estan promovent canvis significatius a correcuita, que repercutiran negativament en l’horari del professorat i afectaran l’organització dels centres.
La resolució modifica substancialment l’horari lectiu de l’alumnat d’FP Dual en els centres educatius. Es passa del 33% d’hores de pràctiques al 43%, i amb la possibilitat que siguin el 53%. En el cas que l’alumnat no opti per la modalitat d’FP Dual també s’incrementa en un 30% el nombre de pràctiques, amb el que amb la corresponent pèrdua d’hores lectives per part del professorat.


El nou model modifica els currículums de totes les titulacions de cicles formatius i ensenyaments de règim especial. Es proposa una compactació d’hores, que augmenta la càrrega lectiva del primer curs, a compte de les de 2n curs, fet que pot provocar un increment de l’abandonament escolar prematur que es dóna principalment a primer curs.
Els mòduls comptaran amb menys hores lectives tant en el cas de l’FP dual com en la modalitat ordinària i de nou amb pèrdua d’hores lectives per part del professorat.
Des de la UGT de Catalunya no entenem per quina raó el Departament d’Educació ha publicat aquesta resolució sense diàleg ni consens.

Us adjuntem el butlletí:

Nou Butlletí nº2. La UGT exigeix mesures urgents per la fp

 

Es farà un assemblea informativa el dimarts 28 de maig al local de UGT de la Rambla Santa Mònica a les 12,30 del mati.

Aquí teniu el manifest dels sindicats i professorat d’FP contra aquesta reforma curricular que altera  i precaritza l’FP: S’inclou full en pdf per recollir signatures

Manifest A3 BN

S’ha iniciat una campanya de recollida de signatures:

Si voleu signar el manifest contra la reforma low-cost de l’FP, podeu entrar aquí amb el compte XTEC:  https://forms.gle/s69dCq14R9DJ75Eu8

Un comentari a “LA UGT CONTRA L’ERO ENCOBERT A L’FP

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada