LA UGT PRESENT A LES II JORNADES TÈCNIQUES D’FP A L’INS RAMBLA PRIM

UGT PROTAGONITZA ACTIVAMENT LES II JORNADES D’FP A L’INSTITUT RAMBLA PRIM DE BARCELONA

El passat dia 27 d’abril a L’Institut Rambla Prim de Barcelona es van celebrar les II Jornades Tècniques d’FP  (consulteu programa Jornada tècnica).

A diferència de la de la 1ª edició, la d’enguany ha comptat amb presència internacional concretament visitants de Grècia.

Un grup de professors  i alumnes d’FP del país hel·lènic van mostrar interès per a visitar el centre, les seves instal·lacions i les del barri així com el Campus de l’UPC el qual està a uns centenars de metres del Rambla Prim.

El director de l’institut, Miquel Rausa, va inaugurar la jornada indicant que el centre va ser inaugurat fa 55 anys i que durant aquest període de temps ha dinamitzat professionalment l’entorn d’aquest barri barceloní formant el jovent.

INS Rambla Prim 2017

El conferenciant amb el professor grec d’Atos.

A continuació, el tècnic adjunt de la secretaria d’FP de la UGT de Catalunya, Jesús Martin Rivera,  va fer una conferència sobre l’impacte que té la indústria 4.0 en la nostra societat. El professor de comunicació va remarcar que les persones per tal d’afrontar aquest repte hauran de formar-se al llarg de tota la seva vida, especialment  en competències claus i transversals que els preparin per a poder estar en el mercat de treball en cada moment de la seva carrera professional. A diferència del segle passat el perfil ha de tenir en compte la dinamització i la flexibilitat de les competències professionals. Martin apuntà que les professions dels propers 10 anys encara  un 65% estan per a crear-se i catalogar-se. Va acabar l’acte comentant l’impacte sobre l’ocupació que tindrà la robotització i va reclamar que es socialitzin els guanys que generen per tal de compensar la destrucció de llocs de treball i que s’implanti una taxa als serveiss altament automatitzats “robotax”  en la línia del que defensa la seva organització sindical, la UGT de Catalunya.

Tot seguit, Mercè Vilaseca una de les fundadores del centre va protagonitzar un acte emotiu on recordà l’empenta  del grup inicial de professors i professores  en un barri encara per fer i desenvolupar. Emocionada remarcà la importància de les dones en el desenvolupament de la societat, especialment en aquells dies de misèria i precarització.

Com es pot veure en el programa, i comprovar en la foto, la jornada va estar amenitzada per tallers i exhibicions del tipus d’ensenyament i especialitats que ofereix el centre com drons, robots, impressió 3D entre d’altres.

Jesus Martin dades 3D

Recopilació dades per a la seva  impressió 3D del ponent Jesús Martín

En la foto es fa una mostra d’impressió 3D a Jesús Martín, després de la seva ponència. En 2 minuts les dades de configuració són captades i llestes per a reproduir-se en una impressora 3D.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*