L’ASSEMBLEA DE DOCENTS D’FP DE LA UGT EXIGEIX CONSENS AL DEPARTAMENT

L’ASSEMBLEA DE DOCENTS D’FP DE LA UGT EXIGEIX CONSENS AL DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ

El passat dia 28 de maig es va realitzar a la seu de la UGT de Catalunya una assemblea docent per a tractar els canvis regulatoris de l’FP segons la resolució EDU/1076/2019 sobre l’alternança que altera el currículum actual. Els docents van mostrar el seu malestar perquè no se’ls havia consultat ni tingut en compte a l’hora de fer els esborranys. Tota modificació i actualització curricular ha de ser negociada i pactada en la mesa sectorial d’educació.

El Departament en la mesa sectorial del mateix dia ens va comunicar que no retiraria ni aturaria l’aplicació de la resolució però sí que es comprometia a garantir que les plantilles no es veurien afectades. Davant d’això l’assemblea exigeix que es posi per escrit en la resolució de plantilles detalladament, explicant com i garantint totes les hores per a que no es perdi cap lloc de treball.

Tanmateix l’assemblea demana que no sigui obligatòria la seva implantació i que, en tot cas, més que reorganitzar el currículum, s’hauria d’actualitzar,ja que està desfasat.

L’assemblea vol que la reforma de l’FP inicial no es transformi en una ERO encobert i que es donin garanties al professorat d’FP que els seus llocs de treball no es veuran afectats ni ara ni en els anys successius. Es considera de vital importància les hores lectives les quals tenen un caràcter formatiu.

Els docents volem  que es destinin més hores al seguiment, acompanyament i coordinació de la seva acció tutorial, la qual ha d’estar ben reconeguda i especificada.

Demanem consens per tal de tenir una FP de qualitat. És imprescindible que es torni a convocar la mesa sectorial d’educació, facilitant, prèviament i per escrit, les propostes de canvis curriculars d’FP que s’hagin de debatre, i que han de traslladar garanties, transmetent confiança i seguretat als docents i professionals de la formació, que són la clau de volta de la qualitat del sistema.

Totes aquestes reflexions i propostes les vam traslladar als nostres representants del Consell Català de l’FP per a que les tractessin a una reunió amb el Director General de Formació Professional en el si de la Permanent.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada