9.456 autònoms han passat a situació de jubilació, gairebé la meitat dels quals ho van fer l’any passat en el mateix període

desempleoCTAC ressalta el fet que fa un any la diferència entre la pensió d’un autònom i un del Règim General ascendia a 348’95 euros i avui la diferència puja ja a 351’39

La situació de crisi i baixes rendes obliga a mantenir les activitats en funcionament
.- Segons les dades als quals ha pogut accedir CTAC a partir dels publicats per l’Administració de la Seguretat Social, 1.921.471 són els autònoms que gaudien a 1 de setembre de 2014 de pensió. 2.778 més que fa un mes i 9.456 més que a la fi de l’any 2013. Els pensionistes autònoms estan cobrant, de mitjana mensual 612’70, quantitat molt per sota de la mitjana del sistema, que està en 873’20€ i especialment molt més reduïda que la mitjana corresponent al Règim General, que a 1 de setembre de 2014 era de 968’02€.

La diferència entre la pensió mitjana d’un treballador jubilat del Règim General i la d’un treballador jubilat pel Règim d’Autònoms és de 351’39€ i pel que fa a la mitjana del sistema és de 260’5€.

Segueix augmentant la bretxa entre els autònoms i la resta de pensionistes. Fa un any la diferència entre un pensionista autònom i un del Règim General ascendia a 348’95 euros, avui la diferència puja ja a 351’39. “Una mala dada d’evolució de les pensions d’un col·lectiu que segueix cotitzant massa per sota dels seus ingressos reals”, alerta CTAC, que ha demanat que els autònoms cotitzin pels seus ingressos reals,per evitar que les diferències se segueixin engrandint a mesura que passen els anys.

Per aquesta raó, CTAC considera que ha disminuït el nombre d’autònoms que accedeixen a la jubilació, ja que la situació de crisi i baixes rendes obliguen a mantenir les activitats en funcionament. Així, enfront dels 9.456 autònoms que han accedit a la jubilació en els nou primers mesos d’aquest any, en el mateix període de l’any 2013 van ser 15.519.

A pesar que la carrera de cotització mitjana dels autònoms que es jubilen ara és major que la dels jubilats actuals, els cotitzadors en base mínima segueixen superant el 80%. I és que gairebé un milió d’autònom cotitzen en l’actualitat per sobre dels seus ingressos reals, però d’altres el fan per sota, la qual cosa fa injust i poc solidari el sistema

CTAC recorda als responsables del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social la necessitat d’incentivar la difusió dels beneficis i de la necessitat de millorar les cotitzacions dels autònoms, perquè el nivell de protecció social d’aquests s’incrementi en els propers anys.

CTAC també ha demanat a les Administracions competents que reconeguin la cotització del treball autònom a temps parcial en els treballs no habituals, fórmula que a més permetria ajudar a emergir sectors econòmics i activitats professionals no registrades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada