Autònoms i precarietat; autònomes i drets laborals; autònoms i societat, a debat!

rne autonoms i precarietat

Font: imatge RNE

La nostra organització treballa per l’enfortiment del col.lectiu i la seva consolidació, per evitar el tancament massiu d’activitats, així com per evitar l’activitat en precari i pobre dels i de les autònomes del nostre país.

En el programa de “de boca a orella” de RNE, que podeu escoltar aquí la tertúlia, amb Sandra Zapatero – Presidenta de CTAC-Autònoms, on s’ha parlat de diferents qüestions del dia a dia d’aquests prop de 550.000 autònoms i autònomes que hi ha a Catalunya.

Temes que queden per resoldre com ara les deduccions en àmbit fiscal com el 30% d’aquelles despeses de subministraments com l’aigua, la llum, l’electricitat i la telefonia, que sempre que treballem des de casa podem deduir-nos, sí, això ho diu la llei, però ens topem amb la Inspecció d’Hisenda i el criteri no és clar, i com sempre els perjudicats nosaltres.

En deduccions tampoc queda clar l’establert com a manutenció (dieta) aquells 26€ diaris, ocorre el mateix, no ens clarifiquen el criteri, i amb això el col.lectiu n’està cansat.

Les lleis encara avui contemplen moltes mancances com les que us plasmem a continuació, mesures i reivindicacions  històriques:

  • Sistema just i universal de cotització en funció dels ingressos.
  • Definició jurídica de l’habitualitat (no està regulada, la llei és del 1970)
  • La Revisió de la Llei de 2ª oportunitat.
  • La constitució del Consell Català del Treball Autònom, pendent des del 2010!
  • i si a tot això li sumem les males pràctiques que recauen sobre els treballadors i treballadores autònomes quan ens utilitzen com a falsos autònoms, en unes condicions precàries i restant-nos drets,

Dons és obvi que no pararem de denunicar i de reivindicar i sol.licitar tot allò que el nostre col.lectiu històricament està demanant per justícia social i també fiscal!

Escolteu la tertúlia!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.