EL NOMBRE D’AUTÒNOMS A CATALUNYA CREIX EN 1.741 AL JUNY, EL 14% DEL TOTAL ESTATAL

desempleo

La CTAC – UGT de Catalunya recorda la necessitat de finançament per a nous projectes emprenedors però també per al manteniment dels ja existents: el 50% dels nous negocis no arriben a l’any de vida.

El Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) de la Seguretat Social ha augmentat l’afiliació al juny a Catalunya en 1.741 treballadors i treballadores, i ja són cinc mesos consecutius d’increment. Aquesta xifra d’autònoms catalans representa el 14% de les 12.433 altes netes que ha registrat el total de l’Estat durant el mes passat.

 

D’aquest increment a l’afiliació s’han beneficiat totes les províncies catalanes: Barcelona (+861), Girona (+476), Tarragona (+321) i Lleida (+84). El total d’autònoms catalans se situa al mes de juny en 520.054.

 

Així, durant els primers sis mesos del 2013 s’ha produït una pujada neta de 500 persones en l’afiliació al RETA, mentre que des del mateix període de l’any passat hem tingut un descens de 2.602 autònoms.

 

Des de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC – UGT de Catalunya) valorem positivament aquestes dades, tot i que serà necessari estudiar l’evolució de l’afiliació d’autònoms en els propers mesos, tradicionalment pitjors després de l’estiu i la campanya turística, ja que la gran majoria de les altes de treballadors per compte propi s’han produït en sectors relacionats amb les activitats estiuenques.

 

Tanmateix, el nostre sindicat sol·licita als governs central i de la Generalitat que posin en marxa de manera efectiva les mesures de promoció llargament anunciades per al col·lectiu: llei d’emprenedors, accés al crèdit i simplificació burocràtica. En aquest sentit, la CTAC – UGT de Catalunya recorda la necessitat real que existeix per poder finançar nous projectes emprenedors, així com per al manteniment dels ja existents. No podem oblidar que al nostre país el 50% dels nous negocis no arriben a l’any de vida, el que fa més urgent que mai l’assistència tècnica i l’acompanyament a l’emprenedor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada